Bungie: ODST is waarschijnlijk laatste content voor Halo 3

Halo 3: ODST is momenteel nog flink in de maak en zou één van de vele dowloadable content zijn voor Halo 3. Nu is duidelijk geworden dat dit misschien wel eens de laatste toevoeging kan zijn aan de populaire shooter. Allan Murray van Bungie vertelt over Halo 3:

  We’ll never say never, but currently Bungie has no plans to make new Halo 3 content beyond the release of ODST. We will, however, continue to support the Halo 3 online experience with regular updates to matchmaking playlists and wield the Banhammer as needed.

  With Forge and Mythic map Sandbox we’re already seeing the community stepping up to create some great new maps and gametypes that will offer more variety and longevity to the game down the road. The future of Halo 3 online will become more and more defined by the people who will play it.

Laten we hopen dat Bungie toch nog van gedachten verandert in de toekomst.

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ik ben wel benieuwd naar ODST, maar daarna mogen ze best wel eens wat anders dan Halo dingen gaan doen.

 2.   
  MauriceV's avatar

  Ik vind het niet erg hoor dat ze stoppen met die extra content, steeds maar die levensduur rekken van halo 3 is ook niet goed.
  Naast dat is bungie ook bijna alleen maar met halo 3 bezig geweest, ze willen waarschienlij ook wel eens wat anders

 3.   
  Kilerden's avatar

  maar als ze stoppen met content maken, wat zullen we er dan daarna krijgen?
  maarjah, zolang we nog halo 3 kunnen spelen, blijven we dat lekker doen!

  releasedate Mythic mappack:
  Marketplace on April 9th, 2009 as DLC for 800 Microsoft Points.

 4.   
  lol666lol's avatar

  als iedereeen halo 3 gewoon blijft spelen dan zulle we wel zien of er geen nieuwe komt

 5.   
  R1chardTM's avatar

  lol666lol schreef, "als iedereeen halo 3 gewoon blijft spelen dan zulle we wel zien of er geen nieuwe komt"

  Er komt geen nieuwe content voor Halo 3, maar dat betekend niet dat er geen nieuwe Halo-game meer komt. 😳

 6.   
  Serg1337's avatar

  R1chard schreef, "

  ”lol666lol” schreef, "als iedereeen halo 3 gewoon blijft spelen dan zulle we wel zien of er geen nieuwe komt"

  Er komt geen nieuwe content voor Halo 3, maar dat betekend niet dat er geen nieuwe Halo-game meer komt. 😳 "

  Halo FTW! 😛 😆 😀