Molyneux: Nieuwe Fable II DLC in aantocht

Peter Molyneux, hoofd van Lionhead Studios, vertelde in een interview aan de website Kotaku dat de nieuwe Fable II DLC er aan zit te komen. Volgens Molyneux moet de downloadable content nog deze lente uitkomen:

    “The next DLC comes out in the spring. We’re in the spring now so don’t think months, think more like weeks.”

De nieuwe downloadable content zal See the Future gaan heten en zal zich meer op het verhaal van Fable II gaan focussen. Volgens Molyneux heeft het team er meer tijd aan besteed dan aan de eerste DLC, Knothole Island:

    “The first DLC was done very close to Fable II and the team was tired and we sort of pushed ourselves to get something out early for the fans,” he said. “This time we’ve taken a little bit more time on it.”

See the Future zal enkele vragen beantwoorden waar mensen nog mee zouden zitten na het spelen van Fable II. Ook zal de nieuwe DLC een tipje van de sluier oplichten over de toekomst van Albion, de wereld waar Fable zich afspeelt.

Verder hintte Molyneux nog naar Fable III:

    “If we were to take the franchise even further, going on from Fable II, I’m not announcing anything, but if you play See the Future you’re going to be getting a flavor at what’s going to be happening,” he said. “My ideal is what I would want to happen is something big.”

Fable II bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het origineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable II is weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Lees voor meer informatie over Fable II ook onze review!

Fable II is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

  1.   
    Sopro's avatar

    Mooi, wil ik eindelijk is weten wie de hooded man is waar me zusje mee zit, ik weet dat er veel op 1 naam word gegokt sc, maar you never know.

  2.   
    lol666lol's avatar

    Ben tog al klaar me fable 2 ik vond hem niet zo leuk als 1 maarja kan aan mij liggen leuk voor de lief hebbers tho

  3.   
    Serg1337's avatar

    Sopro schreef, "Mooi, wil ik eindelijk is weten wie de hooded man is waar me zusje mee zit, ik weet dat er veel op 1 naam word gegokt sc, maar you never know."

    haha… straks is er een bug, kan je met je zus trouwen 😆