Company of Heroes: Tales of Valor is goud en voorzien van releasedatum

Ontwikkelaar Relic bracht in 2006 de ijzersterke RTS Company of Heroes uit en eind 2007 verscheen ook nog de uitbreiding Opposing Fronts. Daar zal het niet bij blijven, want de volgende uitbreiding is al geruime tijd in ontwikkeling, namelijk Tales of Valor.

Company of Heroes: Tales of Valor is wederom een standalone expansion en zorgt voor drie nieuwe campaigns, nieuwe spelmodi voor de multiplayer, extra units, nieuwe mappen en een nieuw fenomeen genaamd Direct-Fire, dat nog meer tactische controle moet bieden tijdens hevige gevechten.

Vandaag is duidelijk geworden dat Company of Heroes: Tales of Valor de gouden status heeft bereikt en dus alleen nog geproduceerd en verscheept hoeft te worden. Men heeft ook meteen de nieuwe releasedatum onthuld: 9 april.

Het verhaal van Company of Heroes neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog. We volgen de strijd van de mannen van Able Company in hun gevecht tegen de bezetters. Vanaf het begin van de invasie in Normandië stort je jezelf in een rijkelijk gevulde singleplayer campagne. Hoewel het concept van de Tweede Wereldoorlog al ruimschoots is uitgemolken, zal Company of Heroes zich proberen te onderscheiden met een goede grafische engine, maar vooral een unieke physics engine.

Veel FPS gebruiken tegenwoordig al een physics engine, maar voor een RTS is dit toch een redelijk nieuw concept. Elk stukje van het slagveld kan overhoop geschoten worden, gebouwen kan je met de grond gelijkmaken en granaatinslagen zullen ook echt hun impact hebben op de omgeving. Dit zal volgens de makers zorgen voor een unieke gameplay, met als gevolg dat geen enkel gevecht zomaar hetzelfde zal verlopen. Verder zul je niet zomaar rondlopen met wat mannetjes. maar zijn je manschappen échte karakters met eigenschappen als moed, angst en heldhaftigheid. Een goed ontwikkelde AI zorgt ervoor dat ze zelfstandig dekking zoeken en hierbij goed gebruik maken van objecten in hun omgeving.

Wil je meer weten? Check dan onze reviews van Company of Heroes en de uitbreiding Opposing Fronts!

Company of Heroes en de uitbreiding Opposing Fronts zijn verschenen voor de PC. De tweede standalone uitbreiding Tales of Valor verschijnt 9 april voor de PC.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Bijna dus 😀 Ik hoop dat ze nu de Russen in het spel hebben gedaan met een gevecht om Stalingrad dat zou een Epic battle zijn

  2.   
    Santo's avatar

    Helaas, geen Russen, Jappen of Italianen wel de Wehrmacht en wat verbeterd tactiek. Ook rij je nu met een Tiger Tank die in een schot een huis kan opblazen.

    Dus veel nieuws is er eigenlijk niet hoor.

    Toch haal ik hem binnen 😆

  3.   
    Neolite's avatar

    Ik wil russen 😛 ik kan echt niet meer wachten totdat ik dat spel in mijn handen heb. 8)

  4.   
    lucasthebest's avatar

    bijna bijna!! 😆 ik moet em dan gewoon hebben 😀