Fallout 3 DLC The Pitt weer op Xbox Live

Onlangs verscheen de downloadable content (DLC) The Pitt voor Fallout 3, maar al snel bleek dat er nogal wat bugs in de nieuwe content zaten. De problemen leken zich vooral voor te doen bij de Engelse Xbox 360-versie. Hierop besloot Bethesda om de DLC weer offline te halen en een grondig onderzoek in te stellen. Inmiddels zijn er uitgebreide tests uitgevoerd en heeft men alle problemen kunnen verhelpen. The Pitt is dan ook sinds gisteravond weer op Xbox Live te vinden.

Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren. Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    NLkevvNL's avatar

    heb em

  2.   
    MauriceV's avatar

    Mooi zo, kdenk dat ik hem wel ga downloaden 😉