Analist Michael Pachter: “Dit is de laatste generatie consoles”

Analist van Wedbush Morgan Securities, Michael Pachter, heeft weer een gewaagde uitspraak gedaan. Na zijn voortreffelijke voorspelling dat er in 2008 een WiiHD zou verschijnen, zegt hij nu dat de huidige generatie consoles de laatste zal zijn. Nooit een Xbox 720, nooit een PlayStation 4. Pachter verklaarde:

    “I think we’ve seen the last generation of consoles. Why? Because there’s no money in it for them. And because the third party publishers simply won’t allow it.”

Hij springt in op het aangekondigde OnLive, dat ervoor zorgt dat je games kunt streamen vanaf een externe server, zodat je geen monster pc of console meer nodig hebt om vette games te spelen. Daarnaast zegt hij dat als Sony nog met een PlayStation 4 komt, zij dat pas doen als de PlayStation 3 winst maakt. Dat is volgens hem pas in 2015.

Zullen de huidige console- makers nog nieuwe consoles brengen in de toekomst? Of zullen systemen als OnLive het einde betekenen voor consoles zoals wij ze kennen? De tijd zal het leren…

  1.   
    ckerigon's avatar

    Oke dit is zeker een dikke n00b het is toch al bekend dat MS al bezig is een nieuwe console?
    En PS3 had ik gehoord dat er idd geen vervolg op kwam maar dat je de ps3 gwn steeds kon verbeteren met add ons ofzo..
    En de wii ja… (no comment :P)

  2.   
    Mmore's avatar

    Because there’s no money in it for them

    Ik denk dat hij wat dat betreft wel gelijk heeft. Sony maakt nog steeds verlies op de verkoop van de PlayStation en mede dankzij het hele RROD probleem van de Xbox heeft ook Microsoft weinig verdient.

    Ik weet niet of er exacte cijfers bekend zijn, maar zeker is wel dat zowel Sony en Microsoft verlies maken op de verkoop van consoles. De licenties/verkoop van games zouden dit dan wel weer moeten compenseren..

    Nintendo on the other hand.. Creatief, winstgevend en vernieuwend..

    Zelf denk ik niet dat dit het einde zal zijn van de consoles, maar het mag wel duidelijk zijn dat het verschil tussen Consoles en computers steeds kleiner wordt en het verbaast me dus niets als die twee markten over elkaar heen gaan lopen.

    Overigens heeft Pachter nog een sterk punt:

    “[Third party publishers] are not going to support a PS4 or Xbox 720,” he says, pointing to the fact that they’re already largely struggling with the cost of developing games today.

    Vergeet niet dat het enorm veel geld kost om een game te ontwikkelen. Ik denk dat we technologisch de komende jaren genoeg zullen hebben aan de kracht van de PlayStation3 en wellicht ook de xbox. Er is altijd een punt waarop grafisch gezien het verschil te klein wordt om het te kunnen opmerken en ik denk dat we dat punt nu wel bereikt hebben, in elk geval voor de komende jaren. Ik kan me niet voorstellen dat een game te zwaar is om op een PlayStation3 te kunnen draaien.

  3.   
    Patchy The Pirate's avatar

    Ik hoop dat de Onlive niet aanslaat D:

  4.   
    nanathan's avatar

    Toen ik de titel las dacht ik dat hij maar wat grapte maar als ik er nu even over nadenk kan hij best wel eens gelijk hebben.

    Time will tell

  5.   
    martijnvi1's avatar

    😆 😆 😆 😆 😆 😆 Grapjas.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    OVer een aantal jaar zal er heus wel wat nieuws komen, misschien duurt het alleen wat langer dan tussen deze en de vorige generatie consoles omdat ze meer power en alles hebben.

  7.   
    Jostii's avatar

    maar michael pachter dacht ook dat de wii nintedo’s laatste console werd omdat het ding gigantisch zou floppen, die kneus bazelt ook maar wat weg 😡

  8.   
    Neolite's avatar

    Die kerel kan denken wat hij wil, Nieuwe generatie consoles komt er gewoon aan hoor. 😉

  9.   
    RauserLuLz's avatar

    dit is dus de grootste bullshit die ik ooit gehoord heb

  10.   
    7lotus94's avatar

    neolite schreef, "Die kerel kan denken wat hij wil, Nieuwe generatie consoles komt er gewoon aan hoor. 😉 "

    Ik denk dat je gelijk hebt, alleen wel pas over een tijdje, de nieuwe 360 mischien wat sneller!