Wii Update brengt SD-kanaal en Arcade Games

Momenteel wordt de Game Developers Conference in de Verenigde staten gehouden. Nintendo’s Saturo Iwata kondigde er twee nieuwe kanalen aan voor de Wii.

De eerste is het SD-card channel. Hiermee kunnen SD-kaarten beheerd worden en wordt het tevens mogelijk om games vanaf de SD-kaart te starten. De games zouden wel tijdens het spelen naar het interne geheugen van de Wii overgezet worden, waardoor daar wel ruimte voor de game over moet zijn. In het kanaal zijn echter opties te vinden om snel gegevens uit het geheugen naar een kaart te zetten. Verder is het ook mogelijk om SD-kaarten groter dan 2 GB te gebruiken: de limiet ligt nu op 32 GB.

Een ander nieuw kanaal is het Arcade channel, waar arcadegames gespeeld kunnen worden. Zie het als een Virtual Console voor de ouderwetse muntenverslindende kasten in speelhallen. Zo zijn Mappy, Star Force, Gaplus and Tower of Druaga direct beschikbaar voor 500 à 600 punten.

Het nieuwe kanaal zou direct of in ieder geval zeer snel voor alle regio’s beschikbaar moeten zijn.

 1.   
  Chikin's avatar

  32 GB is nu best veel 😛 maar heb alleen 128mb >_< 😆

 2.   
  Bremster's avatar

  Ik heb 60 gb op mn xbox 360 harddrive 8)

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  oke netjes hopelijk vinden ze nu ook iets dat je savegames kan kopiieeren van je wii of weet iemand al iets hoe dit moet ?

  dus die gene die je bijv heb gedownload op een sd kaart heb gezet en dan via je wii over kan zetten