Intel wil helpen bij betere prestatie van geïntegreerde videokaarten

Een aantal moederborden en vooral veel laptops zijn uitgerust met een geïntegreerde videokaart van Intel. Deze staan helaas niet om hun hoge prestaties bekend.

De fabrikant heeft nu een programma uitgebracht dat daar verandering in moet brengen. Helaas is het een programma voor de ontwikkelaars van games, waardoor wij als gamers nog enige tijd zullen moeten wachten voordat we de voordelen daarvan gaan zien. Toch biedt het hoop voor de toekomst van menig laptopgebonden gamer.

Gamers met een laptop met een GMA 945GM/GME/GMS/GSE- of 943/940GML/GU Express chipset moeten overigens nu alvast eens een kijkje nemen op http://www.gmabooster.com/download.htm. Hier is een programma te vinden dat de bussnelheid van de grafische chipset verhoogt. Deze is standaard laag gezet voor betere batterijduur. In de praktijk blijkt dit erg mee te vallen en wordt de laptop ook niet echt merkbaar warmer.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  jeeej
  😛

 2.   
  DutchFreeze's avatar

  ach ja, ik heb pas gekeken, maar ik betaal toch liever wat extra voor een laptop met een Geforce 9600Go GT 😉

 3.   
  Stranqer's avatar

  ®uben schreef, "ach ja, ik heb pas gekeken, maar ik betaal toch liever wat extra voor een laptop met een Geforce 9600Go GT 😉 "

  Ik zou voor de 8800gts gaan, die is iets beter, maar de 9600(8600) is ook erg goed