Europese DSi beter beschermd tegen homebrew

Eerder werd al bekend dat de meeste flash cards niet zullen werken op de Nintendo DSi, maar een tijd later kwam de eerste flash card voor deze nieuwe handheld al bovendrijven. Hoe de mogelijkheden qua homebrew in Europa zullen zijn is nog onzeker, aangezien vandaag is gebleken dat de Europese Nintendo DSi beter beveiligd is tegen homebrew. Zo is er bijvoorbeeld de Acekard 2i, die wel werkt op een Japanse DSi, maar niet op een Europese.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi zal op 3 april verkrijgbaar zijn in Nederland.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Die kaartjes hebben de DS helemal verkloot. Niemand durft meer games erop te maken bang dat ze dan niet gekocht worden maar worden gedownload/copie… 😡

 2.   
  GameAC's avatar

  crap

 3.   
  Stranqer's avatar

  de ds is zoiezo al een verkloot ding

 4.   
  Mattmerize's avatar

  Ja daarom vliegt het ook de winkels uit alsof het gratis is.

 5.   
  TmoomT's avatar

  Gebruik zelf ook homebrew 😳
  Puur omdat de spellen die uitkomen op de DS mijn geld niet waard zijn. Als ze betere spellen zouden maken, zou ik ook wel overwegen de spellen te kopen, zoals GTA:CTW.

 6.   
  GutZilla's avatar

  Keb nu een DS lite(goede staat) + 3 spellen+ Tasje en een 4 GB R4…. hoop da ik hem kan verkopen en voor ongeveer hetzelfde geld een DSi met een flashcard kan kopen…

 7.   
  PixelShooter's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Die kaartjes hebben de DS helemal verkloot. Niemand durft meer games erop te maken bang dat ze dan niet gekocht worden maar worden gedownload/copie… 😡 "

  ?? Ja en de DS is natuurlijk het enigste gameplatform waarbij er piraterij optreedt 🙄
  De DS is bedoeld voor de kleineren onder ons en die hebben totáál geen verstand van termen zoals R4, .nds ed. en kunnen ook geen hele nieuwe OS naar hun SD-kaart kopiëren. Die gaan gwn braaf met hun moeder naar een der welke winkel en betalen de volle €40. Goede games verdienen uiteraard om gekocht te worden, maar die crappy games in mindere mate. Je speelt ze een week en daar ligt je €20 dan. Dan vind ik het veel handiger om even iets uit te testen en dan een spel écht te kopen omdat je online wilt gaan zonder teveel gezeik.
  Piraterij is er gwn en zal nooit verdwijnen, net zoals de betalende klant. Live with it.

 8.   
  Mrn.'s avatar

  Wat dacht je bij de PSP dan? Daar kun je gewoon de games even op je kaartje zetten en je hebt ze al! Nintendo zal er heel slim aan doen om gewoon die poort voor die kaartjes uit de DS te doen, dan heeft die maar minder mogelijkheden, maar dan is het ook voorbij met de piraterij!

 9.   
  Mrn.'s avatar

  marintje schreef, "Wat dacht je bij de PSP dan? Daar kun je gewoon de games even op je kaartje zetten en je hebt ze al! Nintendo zal er heel slim aan doen om gewoon die poort voor die kaartjes uit de DS te doen, dan heeft die maar minder mogelijkheden, maar dan is het ook voorbij met de piraterij!"

  En op deze site staat ook nog reclame voor zo’n R4 kaart 😛 .

 10.   
  fantasymic's avatar

  Ik heb ook ergens gelezen dat als je flash card heb en nintendo update de DSi dat je flash card niet meer werkt.
  Maar ik denk dat het kwestie van een update is van de flash card en hij gewoon weer werkt was op de gewoone ds ook.
  Daar had nintendo in sommige spellen ook dingen ingebouwd waardoor de flash card spel niet kon lezen.
  Dan was het ff firmware upodate van je flash card en hij deed het weer prima.
  Ik zeg dat het ook zo op de DSi zou gaan.

  Ik ga trouwens wel een DSi halen heb nog zou oude grote DS en daar aan merk je toch al wel dat ie al oud begint te worden.

  PS: alle r4 kaarten die je tegenwoordig op de martk zijn, zijn allemaal fake r4 is vorig jaar april gestopt met die dingen maken. deze fake r4 werken wel maar kunnen schade toe brengen aan je DS en DS lite.

 11.   
  Matthew67's avatar

  GutZilla schreef, "Keb nu een DS lite(goede staat) + 3 spellen+ Tasje en een 4 GB R4…. hoop da ik hem kan verkopen en voor ongeveer hetzelfde geld een DSi met een flashcard kan kopen…"

 12.   
  Matthew67's avatar

  Ja lekker; heb dus net de nieuwe DSi gekocht.
  Werkt m’n Super DS One card er niet op! 👿

  Weet iemand al een oplossing 😕

 13.   
  josria's avatar

  Kun je bijvoorbeeld je spellen op een SD kaartje zetten en dan op de DSi spelen? 😉

  Komen er ook DSi games in de winkel of moet je het via DSiware doen?