Vin Diesel smeekte om multiplayer voor Assault on Dark Athena

Acteur en gameliefhebber Vin Diesel heeft het maar druk, want naast de avonturen op de weg in Wheelman komt hij binnenkort ook als Riddick weer naar ons toe in The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Volgens Diesel, wiens bedrijf Tigon Studios een actieve rol heeft bij de productie van zijn games, heeft hij gesmeekt om de game te laten voorzien van een multiplayer. Hij verklaarde dat dit vrij laat in het ontwikkelingsproces gebeurde:

  “We were well into production on the game and I begged for an online component for this, and everyone rose to the occasion and created something really compelling.”

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena verschijnt voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en bevat nieuwe singleplayer content, dat zich voornamelijk afspeelt aan boord van het ruimteschip Dark Athena. Verder is de game voorzien van een uitgebreide online multiplayer en een speciale commentaar modus van de ontwikkelaar.

Assault of Dark Athena bevat naast de nieuwe content, die ongeveer 10 uur aan gameplay oplevert, ook een remake van Escape from Butcher Bay. Hierbij heeft men gebruik gemaakt van een nieuwe game engine, verbeterde AI, levels en gameplay verbeterd en de graphics aangescherpt. Samen met Assault on Dark Athena levert dit een speeltijd op van minstens 20 uur.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena verschijnt 24 april voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Van mij hoeft het er niet in te zitten, die multiplayer. Zelf in de game The Darkness (zelfde bedrijf gemaakt) waren geen mensen die online speelden. Ik zie Riddick meer als een echte singleplayer game.

 2.   
  Sopro's avatar

  `Waarschijnlijk omdat games met multiplayer wat meer gewild zijn, maar hij moet niet vergeten dat een slechte mp heel wat kan afdoen van de complete game.

 3.   
  Tadao's avatar

  lol,vind diesel owned XD en van fouten leer je,dus.. xD

 4.   
  PaNNa's avatar

  Tsuneon schreef, "lol,vind diesel owned XD en van fouten leer je,dus.. xD"

  Inderdaad, als je een fout maakt en je maakt (voorbeeld) €1 miljoen verlies dan zal je ook wel rap geleert zijn.

 5.   
  Rickass93's avatar

  Vond de demo niet echt heel leuk. Ik weet niet of dit hem wordt. Ik speel deze liever in 3rd person..