Crytek onthult CryENGINE 3

Ontwikkelaar Crytek heeft vooral een reputatie hoog te houden op het gebied van extreme graphics en de twee Crysis-games zijn daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Gebaseerd op de CryENGINE 2 leveren beide games prachtige beelden op, maar men heeft zeker niet stil gezeten. Afgelopen nacht onthulde Crytek namelijk het bestaan van de CryENGINE 3, de nieuwste engine die men tijdens de aankomende Game Developers Conference uitgebreider zal presenteren.

De nieuwe engine laat zich omschrijven als “the first development platform for Xbox 360, PlayStation 3, MMO, DX9/DX10 that also is truly Next-Gen-Ready – with scalable computation and graphics for all major upcoming platforms”. Crytek voegde hier nog aan toe dat de engine inclusief een krachtige sandbox level editor wordt geleverd en vele nieuwe mogelijkheden kent, speciaal voor de consoles, online, MMO en next-gen development. De tijd dat men alleen voor de PC ontwikkelde lijkt hiermee definitief voorbij te zijn.


Cevat Yerli, algemeen directeur van Crytek, verklaarde als volgt:

  “With CryENGINE 3 we are delivering our best game development technology that enables our clients to achieve their vision on current and future platforms to develop games such as MMOs, action games and more. Our complete game engine solution enables realtime development, ensures teams are able to maximise their own creativity, saves budget and creates greater gaming experiences. Also with our solution developers can start working on their next generation games today.”

Voor meer informatie over de CryENGINE 3 moeten we dus wachten op de Game Developers Conference, die van 23 tot 27 maart in San Francisco gehouden wordt.

 1.   
  Lode's avatar

  lol mijn PC kan zelf de CryEngine 2 niet deftig draaien ๐Ÿ˜›

 2.   
  ChielB's avatar

  Het is ook geen zekerheid dat deze derde engine weer zo enorm veel krachtiger zal worden. De kans bestaat dat het vooral een voor de consoles geoptimaliseerde versie is, aangevuld met wat nieuwe features.

  Eind deze maand weten we meer. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  JohnnyBNL's avatar

  Dit vind ik nou cool nieuws, hopelijk krijgen we ook een Crysis 2 voor de PC, X360 en PS3 op de CryEngine3 ๐Ÿ˜†

 4.   
  Teunb's avatar

  Als deze engine niet enorm veel krachtiger is, is het dan ook niet veel zwaarder dan de cryengine2 ?

 5.   
  ChielB's avatar

  Daarover is dus nog niks bekend. Maar gezien de ‘zwaarte’ van de CryENGINE 2 is de kans klein dat ze dat nu al zoveel opschroeven voor deze 3e engine. Maar zonder formele aankondiging blijft het dus gewoon afwachten…

 6.   
  mitchelltje9's avatar

  nice als die engine ook op de consoles draait dan is die hopelijk een stuk lichter ๐Ÿ˜€

 7.   
  jacobdb's avatar

  *sluit zijn pc aan op NASA en google processors* ff kijken of ik hem kan runnen 8) 8) 8)

 8.   
  PixelShooter's avatar

  >.< Crysis is heus niet zo zwaar meer sinds het begin van de serie. Ik snap dan ook niet waarom mensen de hele tijd lopen te zeuren dat het spel veel te veel kracht vraagt, want met de hardware van vandaag is het echt wel mogelijk om het spel goed te draaien met alle eye-candy aan. (Op bijvoorbeeld een Pentium 4 moet je het niet proberen, daar zal het idd niet goed draaien.) CryENGINE 3 wordt dus nog wat aangepast zodat hij nog betere graphics levert en tegelijkertijd minder kracht vreet. Een mooie ontwikkeling dus 8)

 9.   
  assassin_MKA's avatar

  met een 3gb ram, quadcore en een GTX280 kan je al crysis op very high spelen. En GTX280 is niet meer zo duur. Voor 300 euro vind je er al รฉรฉn.
  Zelfs met men 48701GB kan ik op very high. met dan [email protected] ๐Ÿ˜›
  sorry moest er even bij ๐Ÿ˜€

  Dus idd cryengine 2 is niet meer zo heel krachtig als vroeger. Als jullie is kijken naar Killzone 2 ๐Ÿ˜ฎ Ziet er beter uit dan crysis !!

 10.   
  JohnnyBNL's avatar

  Als jullie is kijken naar Killzone 2 Ziet er beter uit dan crysis !!

  Deze zin klopt niet, het moet: Crysis ziet er beter uit dan Killzone zijn. Want killzone kan niet tippen aan de Cryengine2 echt niet

 11.   
  craz's avatar

  Johnnnyboy15nl schreef, "

  Als jullie is kijken naar Killzone 2 Ziet er beter uit dan crysis !! "

  Deze zin klopt niet, het moet: Crysis ziet er beter uit dan Killzone zijn. Want killzone kan niet tippen aan de Cryengine2 echt niet

  helemaal gelijk ๐Ÿ˜‰
  En crysis is de best grafische game ooit gemaakt tot nu toe ๐Ÿ™‚

 12.   
  7lotus94's avatar

  I love Crysis, maar mijn favoriete platform blijft de pc… ๐Ÿ™‚

 13.   
  lucasthebest's avatar

  lol, ”crysis 2” dat kan mijn pc echt niet aan. denk ik ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ก

 14.   
  Stranqer's avatar

  Crysis is gewoon HET spel dat je moet hebben, ik vind trouwens dat crysis2 niet voor de ps3 en xbox moeten uitkomen want dan gaan de graphics en de phisics omlaag aangezien die het niet aankunnen.
  Killzone 2 ziet er twouwens echt mooi uit, maar het komt nog niet eens in de buurt van crysis/warhead.

 15.   
  wiebeg's avatar

  Komt er dan een een spel dat nog mooier word dan CRYSIS :O