PS3-versie Command & Conquer: Red Alert 3 krijgt demo en DLC

David Seeholzer, senior developer van Red Alert 3, heeft via het PlayStation Blog bekendgemaakt dat de PlayStation 3-versie van Command & Conquer: Red Alert 3 een demo krijgt. De demo zal in de komende weken op het PlayStation Network verschijnen.

Verder wist hij ook te melden dat er plannen zijn voor verschillende pakketten met downloadable content (DLC). De DLC zal onder andere nieuwe levels, missies en troepen naar het spel brengen. Het eerste pakket, dat rond de release van het spel te downloaden zal zijn, bevat drie nieuwe skirmish levels, die zowel online als offline gespeeld kunnen worden.


Het verhaal van Red Alert 3 begint met het ombrengen van Albert Einstein door de Sovjets in het jaar 1927, met behulp van een tijdmachine. Met de dood van de natuurkundige heeft WOII nooit plaatsgevonden en wordt de atoombom nooit uitgevonden. Dat geeft de Sovjets een voorsprong in de race om werelddominatie in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het uitblijven van WOII is duidelijk een voordeel voor de Sovjets, maar het heeft ook een nieuwe factie in het zadel geholpen. Japan zal ten strijde trekken om de wereld te overheersen. Daarnaast zijn er uiteraard ook de geallieerden, die inmiddels de macht over Europa kwijt zijn, op Engeland na.

De campagne ontvouwt zich via live action filmpjes waarvoor EA voor elke factie één of meerdere ‘babes of war’ ingehuurd heeft. Het verhaal komt zoals je gewend bent met de nodige plotwendingen. Elke campagne geeft je stapsgewijs een groter wapenarsenaal van de betreffende factie om je missie te volbrengen. Daarnaast is de volledige campagne als co-op uit te spelen via internet. Ook is er de mogelijkheid om gewone online games en uiteraard een skirmish-modus spelen.

Lees voor meer informatie ook eens onze review!

Command and Conquer: Red Alert 3 is verschenen voor de PC en Xbox 360. De PS3-versie verschijnt 26 maart en medio maart verschijn tevens de stand-alone uitbreiding Red Alert 3: Uprising voor de PC.

  1.   
    Teunb's avatar

    En ik wou nog steeds dat ik een ps3 had. maar niet speciaal hierom ofzo hoor 😉

  2.   
    Bremster's avatar

    Ik speel RA3 toch gwn liever op mn PC

  3.   
    GutZilla's avatar

    Beter speel je dit soort spellen op je pc…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    bremster schreef, "Ik speel RA3 toch gwn liever op mn PC"

    Ik speel Ra3 liever helemaal niet vind het niet leuk meer het hele spel is vern**kt, het is totaal geen red alert meer ja de filmpjes zijn leuk maar het spel vind ik geen red alert meer.

  5.   
    WiGr's avatar

    C-Boy schreef, "

    ”bremster” schreef, "Ik speel RA3 toch gwn liever op mn PC"

    Ik speel Ra3 liever helemaal niet vind het niet leuk meer het hele spel is vern**kt, het is totaal geen red alert meer ja de filmpjes zijn leuk maar het spel vind ik geen red alert meer."

    Zoiets heet EA’en: Een franchise van hoogstaande kwaliteit wordt door EA onder handen genomen om de laatste beetje dollars eruit te kunnen halen, oftewel, uitmelkerij van de bovenste plank dus.