Dead Space Extraction wordt een prequel

Na de gruwelijke horrorgame Dead Space, die voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 uitkwam, is nu ook een Dead Space voor de Wii in de aantocht. In een interview met Glen Schofield van EA werd duidelijk dat Dead Space Extraction zich vóór Dead Space af speelt.

Schofield liet weten dat de game ongeveer drie weken voordat Isaac de gruwelen in USG Ishimura meemaakte afspeelt. Ook kwam naar voren dat de fantastische vlammenwerper terug is, zodat elke pyromaan zijn brandend hart op kan halen. Tevens zijn er zijn nog wat nieuwe wapens toegevoegd.

Dead Space Extraction zal waarschijnlijk op de planeet beginnen die het bekende, bloederige fenomeen in werking zette.


Dead Space Extraction is een nieuwe horrorervaring vol actie, dankzij de bewegingsbesturing van de Wii-afstandsbediening vanuit een supersnel, ‘first person’-perspectief. De game is een prequel, waarin de gebeurtenissen aan bod komen die leiden tot de missie van Isaac Clarke aan boord van USG Ishimura in de originele Dead Space-game van 2008. In Dead Space Extraction probeert een groep wanhopige ruimtekolonisten te ontvluchten aan een verschrikkelijk virus op de Aegis VII-mijnkolonie, ergens in de verste uithoek van de ruimte.

In deze game maakt een nieuwe heldin haar opwachting. De bemanning wordt geveld door de mysterieuze besmetting en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat zij een cruciale rol speelt in hun overlevingsstrijd. In Dead Space Extraction worden compleet nieuwe personages, wapens, vijanden, puzzels en multiplayer coöp-gameplay geïntroduceerd.

Dead Space Extraction verschijnt eind 2009 voor de Wii.

  1.   
    Teunb's avatar

    Dat duurt nog best lang, of niet?

  2.   
    ckerigon's avatar

    wat betekent prequel??

  3.   
    BlackDeath!'s avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "wat betekent prequel??"

    Een prequel speelt zich af voor de game. Extraction zal zich dus een paar jaar voor de orginele Dead Space afspelen. 😉

  4.   
    RidvanDuzey's avatar

    BlackDeath! schreef, "

    ”kitt.h.3″ schreef, "wat betekent prequel??"

    Een prequel speelt zich af voor de game. Extraction zal zich dus een paar jaar voor de orginele Dead Space afspelen. 😉 "

    Terwijl er in het bericht toch echt staat paar weken, en niet jaren 😉

  5.   
    michael88's avatar

    ongeveer 3 om precies te zijn 😉 😛

  6.   
    DaxPg's avatar

    Ik wilde het net duidelijk maken… 3 weken…exact… etc