Microsoft: We hebben nog niet het laatste van Master Chief gezien

Frank O’Connor, development director bij Microsoft, heeft in een interview gezegd dat we waarschijnlijk nog niet het laatste van Master Chief hebben gezien. Meer dan dit wou hij helaas niet kwijt, want het interview ging eigenlijk alleen over Halo 3: ODST. Over deze game had hij het volgende te zeggen:

    “It’s a lot of game. You play the game through the point of view of an ODST. They are dropped into combat from orbit. They have a rivalry with the Spartans that is well known to the fans of the fiction. We finally let you into their boots as it were. …It’s kind of a detective story in a way. But it is much more action-packed than that.”

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

  1.   
    Rise Against's avatar

    Viel te verwachten. Halo is toch wel de bekendste naam voor de xbox naast gears of war

  2.   
    jacobdb's avatar

    idd gaan ze na 3 delen echt niet weggooien! 8)

  3.   
    Kilerden's avatar

    HALO ftw!!!!!!!! 😀

  4.   
    grek's avatar

    sweet 🙂

  5.   
    delta62's avatar

    Ik voel een tweede trilogy aankomen!

  6.   
    craz's avatar

    ”delta62″ schreef, "Ik voel een tweede trilogy aankomen!"

    Nou.. ik verwacht het niet.. Maar dat zou wel heel vet zijn 😀

  7.   
    Serg1337's avatar

    btw het is halo 3: ODST en niet halo: odst… 😆 maar ik verwacht iets groots na deze woorden van microsoft! 😀

  8.   
    GameAC's avatar

    Net MGS. Hierna is het voorbij. Duizend games verder, ja nu is het echt voorbij… Think again

  9.   
    R1chardTM's avatar

    ”Serg-117″ schreef, "btw het is halo 3: ODST en niet halo: odst… 😆 maar ik verwacht iets groots na deze woorden van microsoft! 😀 "

    Oeh THX foutje van mijn kant.

  10.   
    supergrunt's avatar

    dat zou egt super vet zijn maar.

    ze hadden het eerst ook over een film die moet dan ook maar is gauw komen 😛
    maar halo is gewoon een top game en nog lang tot zijn eind

    (als ze het maar niet gaan uitmelken) net als need for speed