Gamersnet.nl

Britse keuringsdienst: Resident Evil 5 is niet racistisch

Resident Evil 5 deed in het begin nog wel wat stof opwaaien toen bekend werd dat je vooral tegen donkere zombies zou strijden, wat niet zo heel verwonderlijk is gezien het feit dat de game zich in een (fictieve) Afrikaanse staat afspeelt. Vooral een kort tussenfilmpje, waarbij een blanke, blonde vrouw door een donkere man ergens naar binnen werd gesleurd, werd door veel mensen als een racistische verkrachtingspoging gezien.

Volgens de Britse keuringsdienst BBFC is er van racisme echter totaal geen sprake. Woordvoerdster Sue Clarke verklaarde:

Tijdens het spelen van de preview code werd de blanke vrouw overigens door een blanke of hooguit licht-getinte man naar binnen gesleept. Mogelijk heeft Capcom toch een kleine aanpassing doorgevoerd vanwege alle commotie.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer de bloedhete Afrikaanse staat Kijuju en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Check voor meer informatie over Resident Evil 5 onze hands-on preview!

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.