Flock! voorzien van releasedata

Capcom heeft al enige tijd een nogal geheimzinnig project in ontwikkeling: Flock! Deze moderne variant van Lemmings liet zich vorig jaar even zien rondom de E3, maar sindsdien is het nogal stil gebleven. Vandaag laat Capcom echter weten dat Flock! begin april zal verschijnen. Op 8 april wordt de game op Xbox Live Arcade uitgebracht en een dag later is het PlayStation Network aan de beurt. In dezelfde week verschijnt ook nog een PC-versie. Over een prijs werd niet gesproken.


Flock is een game voor de PC, het PlayStation Network en Xbox Live Arcade. In de game verdwijnen steeds meer verschillende boerderijdieren en mysterieuze buitenaardse wezens lijken hier verantwoordelijk voor. De grap hierbij is dat jij als speler de controle hebt over een ruimteschip en er dus voor mag zorgen dat jouw UFO diverse dieren richting het moederschip leidt.

Je kunt Flock zien als een moderne variant van Lemmings, maar dan vanuit een ander perspectief en met een aangepaste gameplay. In meer dan vijftig verschillende levels moet je vier soorten dieren naar je moederschip leiden, namelijk schapen, koeien, varkens en kippen. Elk dier vereist een specifieke aanpak om geleid te kunnen worden. Daarnaast kent Flock ook een level editor, zodat je zelf nieuwe levels en uitdagingen kunt ontwerpen.

Flock verschijnt 8 april op Xbox Live Arcade en 9 april op het PlayStation Network. De PC-versie komt in dezelfde week uit.

  1.   
    delta62's avatar

    Nog geen reacties

    nu wel 😉

  2.   
    Aruen's avatar

    Dit is nu echt zo’n naam dat ik denk van: “Wtf..” en er dan achter komt dat het compleet anders is dan wat ik zelf kon verzinnen bij zo’n naam. 😆