Extra content Tomb Raider: Underworld voorzien van nieuw personage en prijs

Het nieuwste avontuur van Lara Croft is natuurlijk te beleven in Tomb Raider: Underworld, waarover we best te spreken waren in onze review. De Xbox 360-versie wordt morgen voorzien van extra content, getiteld Beneath the Ashes, en vandaag is onthuld dat deze content 800 Microsoft Points kost.

Daarnaast heeft Eidos wat meer gemeld over het tweede pakket met extra content, getiteld Lara’s Shadow. In deze nieuwe content zal je namelijk als de dubbelganger van Lara mogen spelen. Ook deze content kent een prijskaartje van 800 Microsoft Points, al is het nog onduidelijk wanneer Lara’s Shadow online zal verschijnen. De nieuwe content moet per episode drie tot zes uur extra speeltijd opleveren.

Als er één ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Lees ook onze avontuurlijke review.

Tomb Raider: Underworld is verschenen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Nintendo DS en PC.

 1.   
  DutchFreeze's avatar

  dat 2e pakket lijkt me wel interessant 8)

 2.   
  jumoeder's avatar

  lara’s shadow komt 10 maart uit, en de doppleganger is niet echt nieuw. die zat gewoon al in de normale game.(al kon je er toen niet mee spelen)

 3.   
  ChielB's avatar

  Klopt, het gaat er ook om dat het een nieuw speelbaar personage is. Alleen werd de titel van het bericht wat lang. 😉