Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe trailer: Fire Emblem: Shadow Dragon – Launch Trailer

Fire Emblem: Shadow Dragon is een remake van het allereerste deel in de serie, dat verscheen voor het Nintendo Entertainment System, wellicht beter bekend als NES. Fire Emblem loopt immers al veel langer mee dan Advance Wars, wat eigenlijk een Westerse evolutie is van deze serie, die eigenlijk vooral in Japan populaire is. Het origineel stamt dan ook alweer uit 1988 maar het eenentwintig jaar oude spel voelt geenszins gedateerd aan, wat grotendeels te danken is aan het verbluffende moderniseren wat Shadow Dragon heeft ondergaan.

Het spel komt uit de stal van Intelligent Systems, dat ook aan Advance Wars: Dual Strike en Days of Ruin heeft gewerkt. De ontwikkelaars hebben de opgedane ervaring met de Nintendo DS goed gebruikt in dit deel, getuige de vlekkeloze besturing, overzichtelijke presentatie van allerlei statistieken en het intuïtieve systeem waarbij het speelveld op het onderste scherm wordt gepresenteerd en op het bovenste scherm afwisselend allerlei informatie en de gevechtsanimaties getoond worden.

Fire Emblem: Shadow Dragon is reeds verschenen voor de Nintendo DS. Lees hier onze review. Bekijk nu deze Launch Trailer.

  1.   
    GamenIsGoed's avatar

    niks voor mij