Tomb Raider: Underworld DLC Beneath the Ashes verschijnt 24 februari

Het nieuwste avontuur van Lara Croft is natuurlijk te beleven in Tomb Raider: Underworld, waarover we best te spreken waren in onze review. De Xbox 360-versie zou eerder deze maand al voorzien worden van downloadable content (DLC), getiteld Beneath the Ashes, maar wegens technische problemen was Eidos genoodzaakt deze nieuwe content uit te stellen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de vertraging van korte duur is, want op dinsdag 24 februari aanstaande zal Beneath the Ashes alsnog online worden gezet, zo laat Jason Walker van Eidos weten via het officiële forum. De nieuwe content moet voor ongeveer drie uur aan extra gameplay zorgen en verschijnt alleen voor de Xbox 360-versie van Tomb Raider: Underworld. Naar verwachting krijgt de content een prijskaartje van 800 Microsoft Points. Later dit jaar wordt nog een tweede stuk downloadable content verwacht met eveneens circa drie uur extra speelplezier.

Als er één ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Lees ook onze avontuurlijke review.

Tomb Raider: Underworld is verschenen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Nintendo DS en PC.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Vet ben nog bezig met underworld bijna uitgespeeld ( voor de mensen ik speel niet elke dag of de hele dag in me vakantie heb wel wat beters te doen ook ).

    Deze content lijkt me ook echt vet 😀