Robot Entertainment werkt aan DLC voor Halo Wars

Een paar dagen geleden wisten we via dit bericht al te melden dat een aantal ex-medewerkers van de opgeheven ontwikkelaar Ensemble Studios een nieuwe studio op ging zetten. De nieuwe studio heet Robot Entertainment, maar waar deze nieuwe ontwikkelaar aan ging werken was nog niet bekend.

Robot Entertainment heeft daar meer duidelijkheid over geschept. Het eerste project waar de ontwikkelaar aan gaat werken, is downloadable content (DLC) voor Halo Wars. Ook zal de ontwikkelaar de community van Halo Wars en de Age of Empires-reeks in de gaten gaan houden. Ten slotte gaf de ontwikkelaar aan dat men bezig is met het opzetten van een nieuwe game-serie. Helaas is over de DLC en de nieuwe game-serie verder geen informatie naar buiten gebracht.

Halo Wars speelt zich af v贸贸r Halo 1: Combat Evolved. We schrijven de tijd dat de mensen voor het eerst in aanraking komen met de Covenant. In de Human-campaign krijg jij de “Spirit of Fire”-troepenmacht onder de knoppen, een leger van de UNSC. Daarnaast wordt het ook zeer waarschijnlijk dat er een Covenant-campaign aankomt en dat ze speelbaar zullen zijn in de losse potjes. De game zal zich kunnen inspireren op twee knallers van Halo-titels en een heleboel achtergrondinformatie.

Op het gebied van units zien we dan ook veel bekenden uit de shootergames. Scorpion Tanks, Warthogs, Elites, Marines, Spartans, Pelicans, Hunters, Banshees en Scarrabs kwamen langs in de trailer en daarnaast hebben we natuurlijk ook weer de Grunts en de Elites die in de covenantlegers vechten. Daarnaast is men ook van plan om met een serie nieuwe units te komen. Halo Wars moet een meeslepende singleplayermode maar ook een grote multiplayermode gaan huisvesten. Xbox Live is daar een belangrijk deel van. Verwacht dus verhitte strategygames via Xbox Live, maar ook toernooien, clans en downloads.

Lees voor meer informatie over Halo Wars ook eens onze Fast Forward!

Halo Wars verschijnt 27 februari exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    Dy-88's avatar

    halo wars is nog niet eens uit en er komt al een DLC aan.
    wel chill voor de halo fans 馃槈

  2.   
    VkraM16's avatar

    ”Dy-88″ schreef, "halo wars is nog niet eens uit en er komt al een DLC aan.
    wel chill voor de halo fans 馃槈 "

    Ze hebben zeker niks anders meer te doen 馃槢

    Het is wel heel fijn voor de halo gamers moeten ze niet zo heel lang te wachten 馃槈

  3.   
    Kilerden's avatar

    cool 馃榾

    nu hopen dat ’t gratis is…

  4.   
    -050- Critical's avatar

    wel grappig:P de laatste tijd worden we overspoeld met dlc’s