Nederlandse verkoopcharts weer gedomineerd door Nintendo

Nintendo heeft in week zeven weer veel games verkocht. Zelfs zoveel games dat het bedrijf de top tien van de best verkochte games met negen plaatsen domineert. De Nintendo Wii heeft zes games in de top tien staan en de Nintendo DS doet het met drie plaatsen ook niet slecht.

Op de verkoopcharts van de individuele platformen is er wat meer over de verkopen voor de andere platformen te zien. Zo zien we dat Call of Duty: World at War nog steeds de best verkochte game voor de Xbox 360 en PlayStation 3 is, maar de PC-versie van deze game staat op de derde plaats. Ook is er te zien dat Halo 3 voor de Xbox 360 weer goed verkocht is, want deze game is terug te vinden op de tweede plaats van de Xbox 360 verkoopcharts.

Ook zijn er in de verkoopcharts enkele nieuwe games te bespeuren. ร‰รฉn van deze nieuwe games is SimAnimals, want deze game staat voor de Nintendo Wii op plaats negen en voor de Nintendo DS op plaats acht. Een andere nieuwe binnenkomer is Burnout Paradise: The Ultimate Box, want de PC-versie van deze game komt op de tiende plaats binnen.

Hieronder is de top tien van de best verkochte games te zien:

    1. Wii Fit (Nintendo Wii) (1)
    2. Mario Kart (Nintendo Wii (5)
    3. Professor Layton (Nintendo DS) (-)
    4. Super Smash Brothers Brawl (Nintendo Wii) (-)
    5. Mario & Sonic at the Olympic Games (Nintendo Wii) (2)
    6. Brain Training (Nintendo DS) (9)
    7. Super Mario Galaxy (Nintendo Wii) (7)
    8. Mario Party 8 (Nintendo Wii) (6)
    9. Call of Duty: World at War (PlayStation 3) (4)
    10. Mario Kart (Nintendo DS (-)

Op deze website zijn de charts van de individuele platformen te vinden.

  1.   
    Stranqer's avatar

    jesus wat verkoopt die nintendo veel, zelf ben ik geen fan, want de wii en de ds zijn echt verschrikkelijk lelijk.

  2.   
    Broodbeleg's avatar

    Loooooooool Stranger. Omdat ze er niet uitzien koop je ze niet? Een kast van een pc ziet er ook niet altijd even mooi uit, die heb je toch ook gewoon? ๐Ÿ™„

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    Broodbeleg schreef, "Loooooooool Stranger. Omdat ze er niet uitzien koop je ze niet? Een kast van een pc ziet er ook niet altijd even mooi uit, die heb je toch ook gewoon? ๐Ÿ™„ "

    het gaat volgens mij om de graphics ๐Ÿ˜›

  4.   
    -050- Critical's avatar

    Broodbeleg schreef, "Loooooooool Stranger. Omdat ze er niet uitzien koop je ze niet? Een kast van een pc ziet er ook niet altijd even mooi uit, die heb je toch ook gewoon? ๐Ÿ™„ "

    jha maar vriend de meeste shit die op die platformen van nintendo uitkomt is gewoon gay echt kut gewoon,.

  5.   
    GENERAL_DS's avatar

    )wtw(Critical schreef, "

    ”Broodbeleg” schreef, "Loooooooool Stranger. Omdat ze er niet uitzien koop je ze niet? Een kast van een pc ziet er ook niet altijd even mooi uit, die heb je toch ook gewoon? ๐Ÿ™„ "

    jha maar vriend de meeste shit die op die platformen van nintendo uitkomt is gewoon gay echt kut gewoon,."

    precies ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  6.   
    simmity's avatar

    daantjesl schreef, "

    ”)wtw(Critical” schreef, "[quote=”Broodbeleg”].."

    jha maar vriend de meeste shit die op die platformen van nintendo uitkomt is gewoon gay echt kut gewoon,."

    precies ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ [/quote]

    En daarom wordt het zo slecht verkocht ๐Ÿ˜‰

    En de meeste third party spellen zijn inderdaad slecht. Maar er is een groot aanbod van spellen, genoeg toppers zoals je ziet in dit lijstje.

  7.   
    Maotes's avatar

    Hoe kan een bedrijf, dat voor de meeste mensen verschrikkelijk slechte games maakt, zo veel verkopen?! Ik vind dat echt vreemd. Kijk ook eens naar de mensen in Nederland, ik denk dat meer dan 3 kwart van Nederland geen Nintendo games koopt.
    En zo wel, wat is daar de lol van? Ik bedoel, op m’n camping in Brabant waar ik elke zomervakantie heen ga, zie ik zelfs jongens van 15 jaar nog met Mario spelen.

    Dan denk ik echt wel zo van Grow up ofzo hoor.

  8.   
    GraveDevil's avatar

    Nitro, ze verkopen zo goed omdat ineens iedereen van elke leeftijd gamed. Bejaarden, m’n ouders, mijn halve familie (de meeste zijn 55+), kleuters van een jaar of 3 met een DS. Deze tellen allemaal mee, maar als je kijkt naar het aantal hardcore gamers dat de wii telt, vind ik eigenlijk niet eens dat je deze als “console” mag bestempelen. Ook zijn de games niet games te noemen. Zo verschrikkelijk kiddy, en een druppel bloed lijkt het imago van Nintendo compleet om zeep te helpen. Heerlijk dat er dan ook games als Mad World komen ๐Ÿ™‚

  9.   
    Maotes's avatar

    Meer voeg ik er niet aan toe :lol:.

  10.   
    plesticmen's avatar

    neej het licht niet aan de veel keuzes games het licht aan de leeftijd categorie want de nitendo bereikt veel meer mensen dan xbox of sony.

  11.   
    Verbeemen's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Hoe kan een bedrijf, dat voor de meeste mensen verschrikkelijk slechte games maakt, zo veel verkopen?! Ik vind dat echt vreemd. Kijk ook eens naar de mensen in Nederland, ik denk dat meer dan 3 kwart van Nederland geen Nintendo games koopt.
    En zo wel, wat is daar de lol van? Ik bedoel, op m’n camping in Brabant waar ik elke zomervakantie heen ga, zie ik zelfs jongens van 15 jaar nog met Mario spelen.

    Dan denk ik echt wel zo van Grow up ofzo hoor."

    omdat dat hier een bende mongolen zijn. als het niet van Playstation (sony) of Xbox is dan vinden ze het rotslecht om het even wat. en kunt niet zeggen dat het voor 72.6% waar is want kijk dan naar al de reacties.
    Als de PS en Xbox toch zo goed zijn waarom ownt Nintendo deze dan zo hard?

  12.   
    GraveDevil's avatar

    Verbeemen, Nintendo ownt ze niet, maar die bejaarden in het bejaardentehuis met hun wii, en die kleuters met hun DS. Dan geef ik wel even de twee grootste uiteinden, maar ik zie wat er gebeurd binnen m’n familie. Zelfs m’n ouders hebben nu een wii, en ze zijn niet de enige in de familie. Het zijn vooral mensen boven de 50+ en onder de 12 die hieraan meedoen. Hardcore gamers voor de wii zijn nog altijd de kleinste groep. Ik heb er รฉรฉn in m’n klas, en als ik dat zet tegenover het aantal dat het liefst met de pc speelt (zeg maar de rest), dan denk ik toch wel dat de wii de doelgroep verkeerd heeft liggen.

  13.   
    Maotes's avatar

    @ Verbeemen; Het gaat me hier even om: De PlayStation en de Xbox die verkopen minder dan Nintendo omdat Nintendo voor elke leeftijd is, en PlayStation en Xbox games voor hogere leeftijd. Maar dat betekent niet dat Nintendo vette games maakt. Bijvoorbeeld Braintraining, dat is voor oudere mensen, en neem Mario, dat is voor kleine kinderen. Vergelijk dat eens met Killzone of Call of Duty. Een wereld van verschil.

  14.   
    Verbeemen's avatar

    is het nog niet opgevallen, als er iets voor nintendo uitkomt, het eerste wat ze doen
    spel is slecht want grafisch ziet het er ‘slecht’ uit

  15.   
    Maotes's avatar

    Ik zeg niet dat de games van Nintendo er slecht uitzien, ik zeg alleen dat ze niet al te vette games maken. Voor onze leeftijd (ik; 13) zouden ze geen Mario meer hoeven te maken. Ze kunnen beter wat vettere games maken zoals race games of actie, het boeid me niet, maar kom niet met Mario aan en er een stikkertje opplakken met 8+.

    En over de graphic: de graphics van Nintendo zijn goed, alleen de games zuigen. Dat is alles wat ik erover zeg, en verder bemoei ik me niet meer met de discussie.

  16.   
    GraveDevil's avatar

    Graphics zijn niks vergeleken met die van de pc, xbox of playstation, maar dat maakt niet uit. Graphics hebben niks met de verkoopcijfers te maken en wat jij (Verbeemen) zegt, slaat dus nergens op. Ik speel soms nog steeds RA 2, Stronghold Crusader, Dune 2000 en andere RTS’en, omdat deze gameplay staat als een huis en totaal niet meer om de graphics te draaien. Het gaat nog steeds om de gameplay, en niet om de graphics. Maar als de gameplay inhoud dat je 100 muntjes moet verzamelen en de vijand af maakt door erop te springen, dan haak ik snel af. Dat tijdperk ben ik al 10 jaar voorbij.

  17.   
    Garuda's avatar

    daantjesl schreef, "

    ”Broodbeleg” schreef, "Loooooooool Stranger. Omdat ze er niet uitzien koop je ze niet? Een kast van een pc ziet er ook niet altijd even mooi uit, die heb je toch ook gewoon? ๐Ÿ™„ "

    het gaat volgens mij om de graphics ๐Ÿ˜›

    "

    jah graphics en ooit gehoord van case modding hahahha damn mn Pc is echt een licht boll nu ๐Ÿ˜†

  18.   
    delta62's avatar

    Xbox en Playstation ownen nintendo dodelijk als het gaat om de doelgroep: 12-20 jaar. Er zit ook een soort ketting reactie aan de Wii, ik bedoel iemand speelt het bij iemand anders. Die het vervolgens koopt en dan komt er weer iemand bij hem die het weer koopt. Maar na een maan ben je er klaar mee. Ik heb een vriend die een Wii kocht omdat hij het ‘wel geinig’ vondt toen hij het bij iemand gespeeld had. Na een maand had hij schoon genoeg van die crap titels en heeft hij een xbox gekocht. Nu geniet hij van Gears of war, Halo 3, Far cry 2 en GTA IV.

  19.   
    VkraM16's avatar

    ”delta62″ schreef, "Xbox en Playstation ownen nintendo dodelijk als het gaat om de doelgroep: 12-20 jaar. Er zit ook een soort ketting reactie aan de Wii, ik bedoel iemand speelt het bij iemand anders. Die het vervolgens koopt en dan komt er weer iemand bij hem die het weer koopt. Maar na een maan ben je er klaar mee. Ik heb een vriend die een Wii kocht omdat hij het ‘wel geinig’ vondt toen hij het bij iemand gespeeld had. Na een maand had hij schoon genoeg van die crap titels en heeft hij een xbox gekocht. Nu geniet hij van Gears of war, Halo 3, Far cry 2 en GTA IV."

    Precies ๐Ÿ˜‰ maar wacht maar op Killzone 2 en Halo Wars die zullen de Wii games vast wel ownen en hopelijk staan een van de games wel op 1 hoop ik ๐Ÿ˜‰ dan is de wii lekker geownt ๐Ÿ˜†

  20.   
    VkraM16's avatar

    Stargamer schreef, "

    ”delta62″ schreef, "Xbox en Playstation ownen nintendo dodelijk als het gaat om de doelgroep: 12-20 jaar. Er zit ook een soort ketting reactie aan de Wii, ik bedoel iemand speelt het bij iemand anders. Die het vervolgens koopt en dan komt er weer iemand bij hem die het weer koopt. Maar na een maan ben je er klaar mee. Ik heb een vriend die een Wii kocht omdat hij het ‘wel geinig’ vondt toen hij het bij iemand gespeeld had. Na een maand had hij schoon genoeg van die crap titels en heeft hij een xbox gekocht. Nu geniet hij van Gears of war, Halo 3, Far cry 2 en GTA IV."

    Precies ๐Ÿ˜‰ maar wacht maar op Killzone 2 en Halo Wars die zullen de Wii games vast wel ownen en hopelijk staan een van de games wel op 1 hoop ik ๐Ÿ˜‰ dan is de wii lekker geownt ๐Ÿ˜†

    Maar het lijkt wel dat mensen geen leuke spellen willen ,maar spellen die ”nuttig” zijn ๐Ÿ˜•

    "

  21.   
    Headdy NL's avatar

    Nederland staat ook bekend om zijn inwoners die graag de menigte volgen…

  22.   
    calkie's avatar

    jullie maken ruzie om nintendo of het nu goed is of niet beslis voor je zelf ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ maar is het jullie ook opgevallen dat er geen 1 xbox titel tussen staat ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  23.   
    mitchelltje9's avatar

    vind je het gek met al die noobs ๐Ÿ˜›

  24.   
    /DareDevil's avatar

    Is gewoon een enorm grote doelgroep met mensen die even achterop het doosje kijken en denken dat het dan al vet is wat bijvoorbeeld het geval is bij Mario&Sonic at the olympic Games ๐Ÿ˜ก