Guild Wars 2 loopt vertraging op

Uit een uitgelekt stuk van NCSoft is gebleken dat Guild Wars 2 vertraagd is. Een exacte releasedatum is niet bekend, maar het is wel bekend dat de game op zijn vroegst in 2010 voor het grote publiek te spelen is, met mogelijke uitloop naar 2011. Alle fans van het eerste deel zullen dus nog even moeten wachten. En dat zijn er nogal wat, want uit hetzelfde stuk bleek ook dat Guild Wars op dit moment 5,8 miljoen unieke geactiveerde accounts heeft.

Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele spelformule en heeft vele nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar archievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht. Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage levelmaximum, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuzes moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Dit wordt allemaal prima weergegeven dankzij gloednieuwe engine. Guild Wars 2 bedraagt opnieuw geen maandelijkse kosten.

Guild Wars 2 zal in 2010 of 2011 verschijnen voor de PC.

 1.   
  joramovic's avatar

  nog nooit guildwars gespeeld maar als deze uitkomt ga ik het misschien eens proberen

 2.   
  craz's avatar

  joramovic schreef, "nog nooit guildwars gespeeld maar als deze uitkomt ga ik het misschien eens proberen
  "

  Dan kan je nog lang wagten 😛

 3.   
  ChielB's avatar

  Ooit leek 2009 ook heel ver weg… 😉

 4.   
  Deadstriker's avatar

  Is guildwars 2 een verhaal opzich of is het zeg maar een vervolg op de vorige delen van de serie? 🙂

 5.   
  MauriceV's avatar

  bij guild wars hoefde je toch niet iedere 2 maanden te betalen ?

  en zou het slim zijn om nu nog het eerste deel te halen ?

 6.   
  milbot's avatar

  Voor Guildwars moet je alleen het spel gewoon betalen, en daarna nooit meer. Je kan altijd het eerste deel kopen. Ik denk dat een box met alle delen momenteel 35 euro kost.

 7.   
  Mem0RiEs's avatar

  Neee! Ik kijk al zo lang naar dit spel uit! PPfff…. moet nu weer zeker een jaar gaan wachten… 👿

 8.   
  7lotus94's avatar

  Jammer, mij leek deze game wel leuk!

 9.   
  Chikin's avatar

  Man is wel leuk maar super moeilijk 😛 Dus ik speel eerder met me broer en vrienden erbij dan zijn de questen simpeler :p