Sony verscheept vijftig miljoen PSP’s

Sony heeft bekend gemaakt dat het sinds de launch van de PSP in 2004 al meer dan vijftig miljoen handhelds heeft verscheept richting de detailhandel. Dat staat gelijk aan meer dan tien miljoen verkochte handhelds per jaar, hoewel het vooral de laatste anderhalf jaar erg hard gaat, sinds de introductie van de PSP Slim & Lite en de bijbehorende prijsverlaging.

Ook zijn er tot op de dag van vandaag meer dan tweehonderd miljoen games verscheept. Dit betekent dus dat er per PSP ongeveer vier spellen worden verkocht, wat behoorlijk laag is. De PSP heeft te kampen met een serieus piraterijprobleem, maar het feit dat de handheld gemakkelijk te kraken is, heeft weer zijn positieve invloed op de hardwareverkopen.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb ook nog psp gehad aan begin dat die uit was maar heb hem verkocht handheld is niet echt wat voor mij, spelen doe ik heeel af en toe onderweg en films nee dus alleen muziek. Heb wel ipod touch speel ik af en toe spelletje op maar voor rest onderweg alleen muziek luisteren

 2.   
  azhert's avatar

  hey ik heb ook een psp slim maar wat is handheld

 3.   
  Sopro's avatar

  azhert schreef, "hey ik heb ook een psp slim maar wat is handheld "

  Psp is een handheld, even wikipedia voor een mooie uitleg:

  ‘Een handheld device, handheld computer of kortweg handheld is een elektronisch apparaat (een computer) waarvan de afmetingen zodanig zijn dat het in de hand van de gebruiker past.”