Square Enix doet overnamebod op Eidos

Square Enix heeft een bod gedaan om Eidos te kopen voor een bedrag van omgerekend 93,2 miljoen euro. Dit komt neer op 33 cent per aandeel, wat maar liefst 258 procent meer is dan de waarde van de aandelen op 14 januari, toen het bod werd gedaan. Het is tevens 91 procent meer dan de gemiddelde waarde van de aandelen over de afgelopen drie maanden, wat het toch zeker een interessant bod maakt. Mede dankzij de nog altijd populaire Tomb Raider-franchise weet Eidos het hoofd boven water te houden, maar het bedrijf kampt al sinds eind 2007 met financieel lastige tijden.

Het management van Eidos heeft al laten weten dat ze het aanbod zal aanbevelen bij de aandeelhouders. Dit kan nog een interessante situatie opleveren, aangezien Warner Bros. 20 procent van de aandelen in handen heeft en het er eerder al op leek dat Warner Bros. misschien wel geïnteresseerd zou zijn in het kopen van Eidos. Toch is Warner Bros. contractueel gezien verplicht om mee te gaan met het besluit van de aandeelhouders.

Volgens Yoichi Wada, baas van Square Enix, is het bod vooral gedaan om uit te breiden naar de Westerse markt, al kan de beste man natuurlijk ook gewoon een oogje op Lara Croft hebben.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Hmm dus dit betekent dat Square enix dan rechten heeft om een Tomb Raider game te maken??

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Nee, dat betekent dat Eidos (alle studio’s) van Square Enix zijn 🙄

  3.   
    ckerigon's avatar

    ”Bijltje93″ schreef, "Nee, dat betekent dat Eidos (alle studio’s) van Square Enix zijn 🙄 "

    Jah maar dan maken zij toch eigenlijk de games?

  4.   
    7lotus94's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "[quote=”Bijltje93″]Nee, dat betekent dat Eidos (alle studio’s) van Square Enix zijn 🙄 "

    Jah maar dan maken zij toch eigenlijk de games?[/quote]

    Hmm, ik dacht het wel! Wie zou dat dan anders moeten doen?