Demo Tom Clancy’s H.A.W.X. nu te downloaden van Xbox Live

Het was gisteren al aangekondigd en vandaag is het moment dan eindelijk daar: de demo van Tom Clancy’s H.A.W.X. staat op Xbox Live. Morgen verschijnt de demo op het PlayStation Network en 26 februari komt er ook nog een PC-demo.

In de demo, die 724MB groot is, kan je de lucht domineren en het opnemen tegen vliegtuigen, tanks en diverse andere aanvallen. De demo is tevens met vier spelers coöperatief te spelen, waarbij spelers makkelijk in of uit een lopend spel kunnen stappen. Door ervaringspunten te verdienen kan je drie gelicenseerde vliegtuigen vrijspelen: een F-16A Fighting Falcon, een SU-35 Super Flanker en een AV-8B Harrier II.

Twee missies zijn speelbaar in de demo. Operation: Off Certification is een traingsmodus en biedt je de kans om de vaardigheden van een elite piloot te leren. Operation: Glass Hammer speelt zich af in Rio De Janeiro en dankzij de GeoEye technologie kan je over een bijzonder realistisch Brazilië vliegen. In deze missie leer je het Enhanced Reality System te gebruiken dankzij de “Assistance On” modus, waarbij de boordcomputer je helpt om de beste route te bepalen om vijanden aan te vallen, raketten te ontwijken of een doel op de grond te raken.

In Tom Clancy’s H.A.W.X. heb je de keuze uit meer dan 50 vliegtuigen om heftige dogfights aan te gaan op grote hoogte. De game speelt zich af in 2012, in een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van Private Military Companies (PMC’s). Door de toenemende macht van deze militaire bedrijven staan we op de rand van een wereldwijd conflict.

HAWX maakt gebruikt van een Enhanced Reality System (ERS), dat zorgt voor diverse radars, detectie van inkomende raketten, een anti-crash systeem, damage control, een tactical map, informatie en de mogelijkheid om je door de computer gestuurde eskader vliegtuigen orders te geven. Er is echter ook een Assistance Mode om te gebruiken, waarmee de ERS voor maximale veiligheid zorgt. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk assistentie krijgt bij het vliegen. Zonder de Assistance Mode heb je veel meel controle en vrijheid, maar loop je ook een groter risico zonder de volledige ERS-bescherming.

Vrees niet dat je er in HAWX alleen voor zult staan, want de game ondersteunt ook co-op voor vier spelers, waarbij een speler op elk moment in de campaign kan stappen. Er is ook een Versus mode om online met maximaal zestien spelers te strijden voor ervaringspunten en in-game geld, dat te gebruiken is om nieuwe wapens vrij te spelen.

Wil je meer weten over Tom Clancy’s H.A.W.X.? Vlieg dan mee met onze hands-on preview en Fast Forward!

Tom Clancy’s H.A.W.X. verschijnt 6 maart voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie volgt op 13 maart.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Yeah, snel downen! 8)

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Morgen downloaden op de PS3 maar denk dat ik hem koop voor de pc 8)

  3.   
    zultrax's avatar

    leuke demo 😉

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Jammer dat me 360 niet online kan geen draadloze adapter kost echt te duur vind ik ook die adapter voor de 360 :S, dan maar morgen me ps3 aan zetten en downloaden 😀

  5.   
    Timmeh's avatar

    Lijkt me vet chill spel 😛

  6.   
    N360Gamer's avatar

    Ik kan hem niet downloaden, omdat mijn gold-abbonement een week geleden is afgelopen. Echt belachelijk dat mensen met silver hem pas na een week of twee kunnen downloaden 👿

  7.   
    7lotus94's avatar

    En ik moet nog wachten tot 26 Feb, naja had ik maar een 360 moeten kopen! kan niet wachten! 🙂

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    N360Gamer schreef, "Ik kan hem niet downloaden, omdat mijn gold-abbonement een week geleden is afgelopen. Echt belachelijk dat mensen met silver hem pas na een week of twee kunnen downloaden 👿 "

    Daarom heb ik ook een ps3 word je niet buiten gesloten 😉