Grote veranderingen Gears of War 2 multiplayer in aantocht

Ontwikkelaar Epic is de volgende update voor Gears of War 2 aan het plannen. Waarschijnlijk gaat deze update ervaringspunten (XP) voor de multiplayer introduceren. Op het moment stelt het spel een team samen via het TrueSkills-systeem van Microsoft. Het TrueSkills-systeem kijkt naar verschillende aspecten van de game om te kijken hoe sterk een speler is en houdt hier rekening mee bij het samenstellen van een team. Volgens ontwikkelaar Epic werkt dit systeem niet perfect en Epic denkt dan ook dat het invoeren van XP dit probleem zal oplossen.

Het halen van XP zal gaan via het spelen van de multiplayer. Meer punten aan het einde van een spel betekent ook meer XP, wel heeft Epic aangegeven dat het ‘grinden’ van XP niet mogelijk zal zijn. Het TrueSkill-systeem zal niet volledig verwijderd worden, maar het zal zeker een minder belangrijkere rol gaan spelen.

Naast het invoeren van XP heeft de update waarschijnlijk nog een verandering in petto, namelijk het invoeren van bots. Deze bots zullen er voor gaan zorgen dat de teams in evenwicht blijven. Wanneer een speler uit een multiplayer spel verdwijnt, zal een bot de plaats van deze speler innemen. De bots krijgen een AI mee van de hoogste moeilijkheidsgraad, insane. Het is nog niet bekend of het doden van bots ook XP op zal gaan leveren.

Voor het behalen van XP zullen ook Achievements komen, maar deze worden niet met de update geïntroduceerd. Daarentegen zullen ze samen met een nieuw map pack vrijgegeven worden. Wanneer de update en het map pack uit zullen komen, is nog niet bekend.


Gears of War 2 is het vervolg op de Xbox 360-topper uit 2006, die eind 2007 ook voor de PC-verscheen. Deze tweede game uit de trilogie wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 3.5, waarmee we nog mooiere graphics mogen verwachten. Daarnaast bevat de game vier nieuwe wapens, extra melee moves en is het mogelijk om luchtvoertuigen te besturen. Ook de speelduur van de game wordt door Epic aangepakt, want de game zal een dubbele speelduur krijgen vergeleken met het origineel.

Lees meer over Gears of War 2 in onze knallende review!

Gears of War 2 is reeds verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Wouter's avatar

  Wow, best veel vernieuwingen zo te zien. Ik vond het Trueskill systeem ook al niet zo goed werken. 🙂

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Zeker vet hier zat ik laatst nog aan te denken. Dit is veel slimmer 😆

 3.   
  GutZilla's avatar

  Chill die bots ook, maar wat is XP grinden ofzo…?

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  okee

 5.   
  R1chardTM's avatar

  GutZilla schreef, "Chill die bots ook, maar wat is XP grinden ofzo…?
  "

  Neem bijvoorbeeld een vijand die de hele tijd respawnd en jij doodt hem de hele tijd meteen. Dat is een voorbeeld van grinden.

 6.   
  delta62's avatar

  R1chard schreef, "

  ”GutZilla” schreef, "Chill die bots ook, maar wat is XP grinden ofzo…?
  "

  Neem bijvoorbeeld een vijand die de hele tijd respawnd en jij doodt hem de hele tijd meteen. Dat is een voorbeeld van grinden."

  Of bevoorbeeld een cadge (ofzo) match doen met een vriend bij Cod 4. Dat is 1vs1 en dan elkaar omstebeurt killen zodat je challenges enzo haalt. Dan haal je vet veel XP 😆