Splatterhouse remake onderweg

Voor de mensen die nog een SEGA Genesis hebben, is Splatterhouse misschien wel een bekende game. Deze 2D/game van Namco deed het bloed van je scherm af druipen en liet de monsters je om de oren vliegen. De game is al meerdere keren opnieuw gemaakt, maar bleef altijd in de 2D-sfeer.

Nu is aangekondigd dat deze bloederige beat’em up naar de PlayStation 3 en de Xbox 360 komt. De game zal schitterende graphics hebben en Rick Taylor, de hoofdpersoon, kan nu ook zichtbaar gewond kunnen raken. Bijvoorbeeld als een monster je bijt, kun je zien dat je arm ineens een stuk vlees mist.


In 1988 kwam Namco met een side-scrolling beat’em up game, genaamd Splatterhouse. Het verhaal speelt zich af in West Mansion, die de bijnaam Splattehouse draagt, waar een parapsycholoog Dr. West  verschrikkelijke experimenten zou uitvoeren. Twee parapsychologiestudenten Rick Taylor en zijn vriendin Jennifer Wills gaan naar West Mansion voor een schoolproject, maar door een plotselinge storm worden ze het huis naar binnen gedwongen.

Binnen begint een gevecht met onzichtbare vijanden en Rick wordt knock out geslagen. Als Rick wakker wordt, ziet hij dat Jennifer is ontvoerd en hij achtergelaten is om te sterven. Als hij opkijkt ziet hij een masker, welke hij herkent als een Mayaans offermasker. Rick zet het masker op en komt erachter dat hij een ongelooflijke kracht kreeg. Rick besluit deze kracht te gebruiken om Jennifer te redden.

De game uit 1988 heeft een aantal nieuwe versies en vervolg-games op de Sega gekregen en later in 2008 is er een directe port voor de Wii uitgekomen, maar nu is het tijd voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 om het digitale stokje over te dragen.

Splatterhouse verschijnt op een onbekende datum voor de Xbox 360 en de PlayStation 3

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren