Volgende Far Cry 2-patch brengt ‘Hardcode Mode’

Binnenkort zullen de verschillende versies van Far Cry 2 middels patches bijgewerkt worden. Hierbij wordt een ‘Hardcore Mode’ aan de multiplayer toegevoegd.

De hardcore mode moet het deel de community tegemoet komen, dat graag wat meer realisme zoekt in de momenteel vooral voor balans ontworpen multiplayer van Far Cry 2. In hardcore mode zullen onder andere het schademodel en de schade die wapens doen veranderd worden. Ook verdwijnen de nametags van spelers kort na respawnen.

Wanneer de patches gaan verschijnen, is nog niet bekend.

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  VkraM16's avatar

  Ok?? dat wordt wachten maar. 🙂

 2.   
  Ken2BE's avatar

  Ik vond het een vet spel maar toen ik het uit had kon ik niet meer terug in de wereld 😥
  Ik vond dat echt stom. 👿

 3.   
  Deadstriker's avatar

  Zoiets was te verwachten want de multiplayer was al gebaseerd op Call Of Duty 4. 🙂

 4.   
  PixelShooter's avatar

  Jah, dat is wel wat apart maar het houdt tenminste wél rekening met het verhaal 🙂
  Als je op het einde sterft, zou het toch maar raar zijn als je na de credits opnieuw in de wereld staat? Zonder missie..

  Je moet gewoon tijdens het verhaal alles doen wat je wilt, want ze pushen je ook niet om bepaalde missies uit te voeren 🙂

 5.   
  the king of games's avatar

  dit was 1 van de beste games in 2008 dei ik gespeeld heb, en deze patch lijkt me vet!

 6.   
  Darkknight's avatar

  kvond niet veel aan deze game. tegenstanders waar ik me aan ergerde. Maar ik had wel steeds een gevoel om te spelen maar heb hem neit uitgespeeld.

 7.   
  DutchFreeze's avatar

  leuk, maar ik ben er al lang mee gestopt… had miss anders geweest als ze dat gelijk vanaf het beginh erin hadden gestopt 😉 stom van ze om dat nu pas te doen 😮