Oudste alliantie in EVE Online uiteen door verrader

EVE Online gaat inmiddels alweer zo’n zes jaar mee in de MMO wereld. Een van EVE’s grootste allianties, Band of Brothers, die al meekwam vanaf het begin, is uit elkaar. Dat is het gevolg van een verrader in de hogere kringen van de alliantie.

Binnen EVE Online worden clans of guilds (in EVE termen: corporations) gerund zoals een bedrijf, met een directeur en personeelsmanager etc. Dergelijke corporations kunnen samenwerken met elkaar in de vorm van allianties. Ook is het mogelijk voor allianties om territorium af te bakenen en uit te breiden.

Band of Brothers was de oudste en militair meest ervaren alliantie van de hele game. Een hoge pief bij die alliantie, die genoeg had van de arrogantie die uitgedragen werd, heeft nu dus eigenhandig de hele alliantie om zeep geholpen. Hij had genoeg autoriteit om alle deelnemende corporaties eruit te gooien, alle eigendommen weg te sluizen en alle territoriale gebieden bloot te stellen voor aanvallen van rivalen.

Jim Rossignol is een EVE expert die de game al lange tijd volgt. Ook dit voorval is hem uiteraard niet ontgaan. Zijn commentaar:

    “This event is now the most significant coup in Eve history. It’s a titanic victory for the Goons, who had often quoted griefing Band Of Brothers as one of their core goals. The catastrophic effect this has means that BoBโ€™s empire is now totally exposed to attack from its enemies, and [enemy] fleets are reportedly already at the heart of the former BoB stronghold,”

Voor meer achtergrondinformatie kun je de links volgens uit dit artikel.

Eve Online is een Massive Multiplayer Online die zich afspeelt in de ruimte. Je kunt je begeven naar andere universums en het heelal ontdekken. Uiteraard kan er ook het nodige gehandeld en gevochten worden. Je kunt je verenigen in corporations en samenwerken in allianties. Bovendien kun je je eigen territorium afbakenen en uitbreiden of de piraat uithangen en andere spelers plunderen.

EVE Online is verschenen voor de PC.

  1.   
    Deadstriker's avatar

    Dit spel lijkt me echt vet maar ik begrijp er geen worst van ๐Ÿ˜›

  2.   
    craz's avatar

    dese snap ik niej egt kan iemand et ietsie beter uitlegge?? ๐Ÿ˜ณ

  3.   
    jacobdb's avatar

    simpel, er is een bepaalde guild (bob) die heel machtig is, nu heeft een of andere hoge speler van het spel veel mensen uit de guild geschopt en hebben de rivalen hun kans gegrepen 8) 8) 8)

  4.   
    michael88's avatar

    en dat is belangrijk genoug voor gamersnet???

  5.   
    Aruen's avatar

    ๐Ÿ˜† Ik denk dat heel veel mensen van die guild slapeloze nachten nu hebben.. Grappig artikel. ๐Ÿ˜†

  6.   
    DutchFreeze's avatar

    zoiets doe je toch niet… stop dan gewon met het spel… het zijn toch alleen maar ultra-skilled-13-year-old-boys-who-play-the-game-for-8-hours mensen ๐Ÿ™„

  7.   
    Pack Leader's avatar

    Aan alles komt een einde…toch? ๐Ÿ˜›