Gamersnet.nl

Nieuwe Guitar Hero III wereldrecordhouder

In de categorie ‘Hoogste score op één track’ in de game Guitar Hero III is er een nieuwe houder van het wereldrecord. De 14 jarige Daniel Johnson wist het record te bemachtigen door het nummer ‘Through the fire and flames’ van Dragonforce op Expert te spelen. Met maar liefst 99% van alle noten haalde hij een score van 973,954 punten.

Johnson is overigens niet helemaal onbekend met het fenomeen, vorig jaar wist hij op 13 jarige leeftijd ook al het wereldrecord op zijn naam te schrijven. Hij speelde destijds hetzelfde nummer, maar haalde minder punten. In april 2008 was een score van 890,971 punten nog goed voor het wereldrecord.

Guitar Hero III is het (je raadt het nooit) het derde deel van de welbegeerde Guitar Hero reeks waarin je als een ware rockster het publiek gek moet zien te krijgen. De game wordt geleverd met een gitaar die verschillende knoppen op de hals bevat. De knoppen dien je feilloos van het scherm na te spelen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Dit kan natuurlijk offline, maar in dit nieuwe deel is er ook een online modus aanwezig zodat je het tegen gitaargoden over heel de wereld kan opnnemen.

Guitar Hero III: Legends of Rock is verschenen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.