THQ heroverweegt strategie in tijden van crisis

In het huidig economisch klimaat ontstaan steeds meer moeilijkheden voor bedrijven. Zo ook voor THQ, uitgever van onder andere Titan Quest, Warhammer 40,000: Dawn of War en Saints Row 2. Voor CEO Brian Farrell zijn het ongekende tijden:

    “Clearly, this is one of the most challenging holiday retail environments that I’ve experienced in my 18 years at THQ,”

Om het hoofd boven water te houden zal THQ gaan bezuinigen. Op korte termijn heeft de uitgever 30 miljoen al bespaard en op lange termijn lijkt een besparing van 70 miljoen dollar noodzakelijk. Die besparingen zijn onderdeel van een wijzing in de strategie. THQ zal gaan focussen, dat betekent intensief werken aan minder titels, om zo meer kwaliteit te kunnen leveren. Farrell:

    “With respect to the core gamer, the aggregate spending will come down. The idea is focus, focus, focus. But we will compete aggressively…when we launch.”

Farrell refereerde in het bijzonder aan Saints Row 2 en het succes dat die game heeft. Saints Row 2 is ontwikkeld door Volition en heeft tot op heden al 2,6 miljoen exemplaren verkocht. Voor Farrell is dat een bewijs van de soliditeit van de strategie:

    “When we focus, make a great game, and market it aggressively, we succeed.”
  1.   
    Maotes's avatar

    Bezuinigen is een goed idee, en daar ook nog dan maar beter kwaliteit games te leveren is natuurlijk geweldig. Dan brengen ze niet zo veel games uit die weinig opleveren, maar één game die heel veel opleverd :).

  2.   
    meatball's avatar

    “Farrell refereerde in het bijzonder aan Saints Row 2 en het succes dat die game heeft. Saints Row 2 is ontwikkeld door Volition en heeft tot op heden al 2,6 miljoen exemplaren verkocht. Voor Farrell is dat een bewijs van de soliditeit van de strategie: ”

    lol, op de pc was het 1 fan slechste ports die jaarXD

  3.   
    M@tthijs's avatar

    Saints Row 2 was nou niet echt een geweldige game, grafisch deed het helemaal niets. 🙄

  4.   
    Dark_Phoenix's avatar

    ”Bijltje93″ schreef, "Saints Row 2 was nou niet echt een geweldige game, grafisch deed het helemaal niets. 🙄 "

    Ik vind dat Saint Row 2 veel van de processor vraagt xD. De rest prima game.

  5.   
    Dotz's avatar

    Van mij had SR wel mogen stoppen.. Probeer GTA dat is pas een échte Maffia-Shooter.. Dit wordt vast weer zo’n concurrent als The Godfather.. Driver mag terug komen als ze iets goed proberen. Maar ja Atari is niet meer wat het geweest is.. 😥