PS3-demo Resident Evil 5 online; verplichte 5GB installatie voor de PS3-versie?

Vorige week verscheen de Resident Evil 5 demo al op Xbox Live. PlayStation 3-gebruikers moesten helaas een week langer wachten, maar ook deze spelers hebben nu toegang tot de demo. Je dient er wel rekening mee te houden dat de demo ongeveer 940MB groot is en wellicht alleen toegankelijk is voor gamers van 18 jaar of ouder.

Verder is er ook een gerucht dat specifiek over de PlayStation 3-versie van Resident Evil 5 gaat. Volgens de berichten heeft deze versie namelijk een verplichte installatie van 5GB nodig. Ontwikkelaar Capcom heeft nog niet op dit gerucht gereageerd.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer de bloedhete Afrikaanse staat Kijuju en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  ze zeggen zo veel

 2.   
  ChielB's avatar

  Het stond ook op een packshot vermeld, dus dat zet het wel wat kracht bij dat die installatie verplicht is. Maar we wachten nog even op een officiële reactie van Capcom.

 3.   
  Ken2BE's avatar

  Op de xbox was het maar zo’n 480 mb groot,ik vond dat zo weinig. 😕

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dit is erg zeg ik heb bijna geen Mb meer over omdat de meest games zoveel extra ruimte moet hebben ik dacht 60 GB PS3 kan ik makelijk wat jaartjes mee doen, Ik heb ook meer van de helf van mijn games nood gedwongen eraf moeten gooien . 🙁

 5.   
  MelvinK's avatar

  Better 5 gb van je hdd kwijt dan je laser constant aan het bewegen is als een gek 😉

 6.   
  Cirdan's avatar

  tja, dat wordt dus 20 gig muziek van m’n PS3 afhalen xD

 7.   
  Tha Saint's avatar

  OWWWW. Ik d8 er stond dat de demo een installatie had van 5 gig 😆

 8.   
  R1chardTM's avatar

  Ken2BE schreef, "Op de xbox was het maar zo’n 480 mb groot,ik vond dat zo weinig. 😕 "

  Dat is de demo, het gaat hier om het echte spel.

  PS: De Resident Evil 5-demo voor de PlayStation 3 zal iets minder dan 1 GB zijn.