Nieuwe details Halo 3 Mythic Map Pack

Enkele dagen geleden kregen we al een screenshot te zien van de map Sandbox, die onderdeel uitmaakt van het Halo 3 Mythic Map Pack. Inmiddels heeft Bungie meer details naar buiten gebracht omtrent dit pakket met nieuwe mappen.

Sandbox is een map die zich uitstekend laat lenen voor grootschalige gevechten met voertuigen en ook de mogelijkheden om de map te customizen in Forge zijn volgens Bungie “onbeperkt”. De andere twee mappen in het Map Pack zijn Assembly en Orbital. Assembly is een middelgrote map die zich afspeelt in een Scarab-fabriek van de Covenant, met aan beide zijden een basis. Volgens Bungie is deze map ideaal voor Slayer, Capture The Flag en Assault. Orbital is een kleine, asymmetrische map in het Quito Space Tether. De map leent zich goed voor One Flag en One Bomb, maar ook Slayer is goed te spelen in deze map.

Het Mythic Map Pack is gratis voor gamers die de Halo Wars Limited Collector’s Edition kopen en zodoende zijn de nieuwe mappen vanaf 27 februari voor hen te downloaden. Het Map Pack wordt tegen een nog onbekende prijs enige tijd later ook gewoon beschikbaar gesteld via Xbox Live. Later dit jaar maakt het Map Pack ook nog deel uit van Halo 3: ODST.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps . Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Serg1337's avatar

  w00t halo warz0rz limited edition! 😆
  aleen an ik hem pas op 16/17de pre-orderen 🙁 dat word wachten…

 2.   
  delta62's avatar

  Ik heb hem al gepre-odered de LE. Bij consoleshop.nl Dan krijg ik het Mythic map pack 8) jeej!

 3.   
  Kilerden's avatar

  ik heb hem ook al gepreorderd, dus lekker gratis map packkie er bij 😀
  donderdag nog ff de demo spelen 🙂

  -epic

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik blij dat ik 360 toch ook heb gehaald 😀

 5.   
  Serg1337's avatar

  delta62″]Ik heb hem al gepre-odered de LE. Bij consoleshop.nl Dan krijg ik het Mythic map pack 8) jeej![/quote]

  [quote=”Kilerden_HELL schreef, "ik heb hem ook al gepreorderd, dus lekker gratis map packkie er bij donderdag nog ff de demo spelen
  -epic "

  dit doen jullie om mij te plagen ofniet? 😥 maar dat maakt niet uit… ik pre-order hem toch wel (hoop ik O_o) en dan heb ik ook de mythic gratis ^^

 6.   
  Kilerden's avatar

  plagen niet,

  alleen om jouw zo jaloers en gek te maken dat je hem meteen gaat pre orderen misschien wel, 😉

 7.   
  Serg1337's avatar

  Kilerden_HELL schreef, "plagen niet,

  alleen om jouw zo jaloers en gek te maken dat je hem meteen gaat pre orderen misschien wel, ;)"

  thnQ ^^… maar niet nodig, want ben tot de 16/17e blut 🙁