Gamersnet.nl

Verschillende nieuwe Need for Speed titels in aantocht

EA gaat het over een andere boeg gooien met Need for Speed. De serie gaat opgesplitst worden in verschillende soorten spellen, om het publiek beter te laten kiezen.

Als eerste kunnen we komende herfst het stuur beetpakken in Need For Speed: Shift, dat ontwikkeld wordt door Slightly Mad Studios (bekend van GT Legends en GTR 2). Shift zal zich richten op de realiteit van racen, de bestuurders én auto’s zullen zich zo natuurgetrouw als mogelijk gedragen. De ‘underground’-sfeer zal hier ook niet in terug komen.

G-krachten, hoofdbewegingen van de coureur en massatraagheid zullen je beeld op de weg beïnvloeden, om het realisme op te krikken. Vrij rondkijken in de auto is ook een optie, waarbij de hele cockpit in 3D is weergegeven. Shift komt aankomende herfst uit voor pc, Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.

Need For Speed: Nitro zal door een andere studio worden ontwikkeld, te weten EA Montreal. Deze game is een soort negatief van Shift, aangezien pure lol en arcade racing hier de dienst uitmaken. Grafisch moeten we veel kleur en bijzondere omgevingen verwachten, al zal het zeker geen Mario Kart achtige game worden.

Ook Need For Speed: Nitro zullen we komende herfst gaan zien, maar dan voor de Wii en DS.

Dan komt er ook nog een derde Need For Speed, die onder de naam World Online zal verschijnen. Deze game wordt ontwikkeld door Black Box en EA’s online studio in Singapore. Het spel komt eerst uit in Azië, waarbij je online auto’s kan uitzoeken en pimpen en/of tunen. Na Azië is ook de rest van de wereld aan de beurt.

Het World Online concept komt van Battlefield Heroes en de drie FIFA online games, al is het nog niet 100% zeker dat het micro-transaction model wordt aangehouden. World Online komt volgende winter uit voor de pc.

[SCREENSHOTS]