2009 Fast Forward: F.E.A.R. 2 Project Origin

Alma. Een meisje dat alleen maar pijn heeft gekend in haar leven. Het is de natuur van de mens om monsters te maken. Het is de natuur van monsters om hun makers te vermoorden. Alma. Het kleine meisje met de gitzwarte haren, die in F.E.A.R. je de stuipen op het lijf jaagde, is weer terug. Of beter gezegd, nooit weggeweest. Met de demo nu al uit op zowel de Xbox 360 en de PlayStation 3 wordt het wachten even iets draaglijker voor deze horror-shooter.

Boem!
De demo begint met een introductie over Alma, gevolgd door een enorme explosie. Dit betekent, voor mensen die F.E.A.R. hebben uitgespeeld, dat F.E.A.R. 2 begint waar de originele F.E.A.R. stopte. Na de explosie waan je je in een droomwereld waar je gedwongen wordt Alma te volgen naar een kuil. Je wordt wakker en wordt opgeroepen door een lid van je team. Ze vraagt of je naar de ontmoetingsplaats komt om opgehaald te worden. Je hebt geen wapens en je enige doorgang is een gebouw recht voor je. Een bloedspoor is te zien op de grond.

Je baant je, in de demo, een weg door allerlei gebouwen en later ook een metrostation. Dit brengt een stuk meer variatie met zich mee dan in de originele game. De kantoorpanden werden na een tijd toch wel saai en Monolith liet daarbij haar creativiteit niet blijken. Hierdoor wordt de A.I., die net zo goed is als de eerste game, nog beter benut. Vijanden zullen hierdoor moeilijker worden om te verslaan en je moet je dan ook niet verbazen als je ineens een vijand achter je hebt staan.

Paranormale activiteit
Het leveldesign helpt ook goed mee om de griezelmomenten eruit te laten springen. Vooral omdat de geesten nu ook niet terughoudend zijn om jou aan te vallen. Dit is anders in het eerste deel, waar de actie en het paranormale redelijk gescheiden waren. Zo kom je in de demo een geest tegen in een oude school waar, volgens wat gevonden intel, testen werden uitgevoerd op de kinderen. Niet alleen zijn er kleine schrikmomentjes, zoals een bewegende tafel, maar ook wat grotere, zoals een lange gang waar de kluisjes in een rij naar je toe worden geopend. Als je je weg nog steeds vervolgt, zal je de gekwelde schim op je af zien komen. Van schrik schoot ik direct op de snelle schim en deze verdween. Maar de Remnant bleek soms te snel en viel mij aan.

[SCREENSHOTS]
De Remnant
Je kunt de confrontatie nu aan gaan met de doorzichtige overledenen. Dit is niet alleen erg gaaf om te doen, maar ook noodzakelijk. Monolith heeft namelijk een nieuwe vijand geïntroduceerd, genaamd de Remnant. Dit wezen zal je de stuipen op het lijf jagen en je achtervolgen. De Remnant heeft hierbij ook de hulp van marionet-achtige wezens, welke de Remnant steeds weer tot leven kan wekken, mocht je ze allemaal hebben uitgeschakeld.

Niet de alleen Remnant is nieuw. Ook voorziet de game je van een nieuw actiepunt in de game. Je kunt nu een rit maken in een Power Armor. Dit armor is erg groot en beschikt over een arsenaal aan wapens. Als je in dit Power Armor zit kom je zowel gewone vijanden tegen als grotere vijanden, die net als jij ook over een Power Armor beschikken. Actie en sensatie gegarandeerd!

Nog even wachten
De game heeft mooie graphics, heerlijk eng geluid en de mogelijkheid om je eens flink de stuipen op het lijf te jagen. Monolith heeft geluisterd naar de kritieken van fans en dit ook verwerkt in F.E.A.R. 2: Project Origin.. Zo is het leveldesign veel beter en meer gevarieerd. De A.I. was al geniaal in de eerste game, maar nu door de verbeterde omgevingen nog beter. Met de toevoeging van de wat fysieker ingestelde geesten wordt het een stuk spannender en zul je vaker uit je stoel omhoog springen van de schrik. Kortom, dit is een game om op te wachten. Gelukkig duurt het nog maar even…

F.E.A.R. 2: Project Origin komt 13 februari 2009 uit voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Neolite's avatar

    Ik kan echt niet wachten om lekker weer tegenstander doormidden te schieten 8)

  2.   
    game_expert's avatar

    Ik heb de demo gespeeld en het ziet er goed uit. Deze komt waarschijnlijk in mijn collectie ! 😀 😀 😀 😀 😀

  3.   
    Darkknight's avatar

    game_expert schreef, "Ik heb de demo gespeeld en het ziet er goed uit. Deze komt waarschijnlijk in mijn collectie ! 😀 😀 😀 😀 😀 "

    ik heb deel 1 ook kapot gespeeld dus bij mij ook 😛

  4.   
    JonsoN's avatar

    Duh.. dit wordt 1 van de beste games ooit.. 8)

  5.   
    Spam-Fischer's avatar

    super groff