Demo Resident Evil 5 nu te downloaden via Xbox Live

Onlangs werd al gemeld dat de langverwachte demo van Resident Evil 5 vanaf 26 januari via Xbox Live te downloaden zal zijn en vandaag heeft men de daad bij het woord gevoegd. Je kunt in de demo een stukje van de campaign spelen, zowel alleen als via een online en offline co-op modus.

De demo zal vanaf 2 februari via de PlayStation Store te downloaden zijn.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer de bloedhete Afrikaanse staat Kijuju en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  6stwb's avatar

  Voor mij is het goed dat het voor de playstation later komt want anders zou ik hem al downloade en minder leren voor mijn laatste examens 😀

 2.   
  Tha Saint's avatar

  6stwb schreef, "Voor mij is het goed dat het voor de playstation later komt want anders zou ik hem al downloade en minder leren voor mijn laatste examens 😀 "

  He jij ook al 😆 haha

 3.   
  ikketjuh's avatar

  Gedownload + Gespeeld = Must-Have!

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Demo is zekers vet ikga hem denk ik halen 😆

 5.   
  mrxthereal's avatar

  Hmm nu druk bezig met de BETA van Dawn of War II (heel erg vet trouwens) maar als ik even tijd heb en mijn Xdoos aan het internet kan sluiten zal ik hem zeker proberen.

 6.   
  Kilerden's avatar

  ik en een vriend van mij kunnen hem niet samen spelen…
  weet iemand waar aan dat licht ofzo?

 7.   
  Vinstaro's avatar

  rIk vind het een slecht spel het lijkt wel of ze hier alleen maar aan de graphics dachten en verder niks ik vind het te traag en de gameplay vind ik ook niet geweldig, maar ja dat is mijn mening ik kan er niks aan doen dat jullie niet weten wat botjes zijn!