Gameperformance onder verschillende versies van Windows

De meningen over Windows Vista zijn verdeeld: sommigen vinden het een verbetering, anderen blijven liever bij Windows XP. En nu komt ook al Windows 7 om de hoek kijken. FiringSquad bekeek de performance van de verschillende besturingssystemen met betrekking tot gamen.

Twee systemen werden gebruikt voor de test: een AMD X2 5000+ met 2 GB geheugen en een GeForce 8800GTS 640MB en een Intel Core i7 965 EE met 3GB geheugen en een Radeon HD4870X2. Er werden verschillende programma’s en games gebruikt voor de test: van 3DMark tot Far Cry 2 en natuurlijk Crysis. Waar mogelijk werden zowel DirectX 9 als DirectX 10 getest, waarbij bij DirectX 10 Windows XP uiteraard niet mee deed.

Het resultaat: iedere applicatie en game heeft een eigen favoriet. De marges zijn over het algemeen echter vrij klein. Opvallend is wel dat Windows 7 momenteel slechts een beta is en de overige besturingssystemen bijna altijd weet bij te houden of te verslaan.

Windows 7 is tot 1 augustus als beta te gebruiken. Tijdens de tests bleek het ook een bijzonder stabiel besturingssysteem, ondanks de betastatus. Als je dus binnenkort een nieuwe PC krijgt en nog even geen Windows erbij wilt kopen, is de Windows 7 beta een bijzonder goed alternatief.

 1.   
  Justdoit's avatar

  Nice!
  Ik draai Windows 7 ook als Virtual OS.
  Lijkt eigenlijk wel een soort van uitbreiding op Vista, maar toch wel ubersnel en stabiel!

  Er staan echter wel wat foutjes in dit nieuwsbericht :$

 2.   
  Stranqer's avatar

  ik gebruik vista alleen omdat het mooi is en voor DX10, verder is het onstabiel met veel fouten…

 3.   
  Neolite's avatar

  Als je in je achterhoofd houd dat windows 7 nog maar in de beta zit, xp en vista al een ontelbare lading aan updates gehad hebben, dan is dit best indrukwekkend. 8)

 4.   
  Broodbeleg's avatar

  Stranqer schreef, "ik gebruik vista alleen omdat het mooi is en voor DX10, verder is het onstabiel met veel fouten…"

  Dan gebruik je vista fout. Ik vind vista niets bijzonder, gebruik het alleen voor mijn 4 GB geheugen. Vista loopt wel stabiel, me pc hangt nooit door een fout van windows. 🙂

 5.   
  perryv's avatar

  neolite schreef, "Als je in je achterhoofd houd dat windows 7 nog maar in de beta zit, xp en vista al een ontelbare lading aan updates gehad hebben, dan is dit best indrukwekkend. 8) "

  nee dan is dit meer diep triets hoe slecht ze windows xp en vista hebben gemaakt

  edit:
  @ Broodbeleg
  dan kan je beter xp gebruiken want die kan ook gewoon 3,4 GB gebruiken wel 0,6 GB minder maar dat merk je nauwelijks tot niet

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  leuk, waar kan je die beta downloaden?? 😳
  owja kzal ff bij microsoft zelf kijken xD
  EDIT: al gevonden 😉 , maar als ik dan me pc terugzet naar de fabrieksinstellingen(na het installeren van 7beta zou hij toch gewoon weer naar mijn home premium moeten gaan als OS?

 7.   
  Pumbajeffrey's avatar

  perryv schreef, "

  ”neolite” schreef, "Als je in je achterhoofd houd dat windows 7 nog maar in de beta zit, xp en vista al een ontelbare lading aan updates gehad hebben, dan is dit best indrukwekkend. 8) "

  nee dan is dit meer diep triets hoe slecht ze windows xp en vista hebben gemaakt

  edit:
  @ Broodbeleg
  dan kan je beter xp gebruiken want die kan ook gewoon 3,4 GB gebruiken wel 0,6 GB minder maar dat merk je nauwelijks tot niet"

  Kijk voor de gein is naar Windows XP 64 bit. DAN heb je alles wat je wilt 😛

 8.   
  Aquila's avatar

  Ik draai hier nu ook Windows 7, op mijn laptop, met 1 GB RAM & een ATI RADEON XPress 1250. Ik merk heel erg veel verschil in snelheid en stabiliteit met Windows Vista, dus voor mij is Windows 7 welkom!

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  Windows XP for the win!! Ik draai ook nog Windows 98 en 95 en OSX als Virtual OS, want daar kan je nog al die oude, toffe en aparte games op spelen. 😀 Op mijn eigen pc heb ik Vista draaien, maar ik vind dat echt minder goed voor games. 😉

 10.   
  nickykolkie's avatar

  windows XP jeujj xD

 11.   
  7lotus94's avatar

  Windows 7 is meer dan welkom hier! 🙂