Onderzoek: gamers gebruiken eerder drugs en drinken meer

Uit het zoveelste onderzoek naar games in Amerika is gebleken dat gamers eerder geneigd zijn om zich te vergrijpen aan geestverruimende middelen als drugs en alcohol. Professor Laura Walker van de Brigham Young Universiteit in Utah zegt:

    “The most striking part is that everything we found clustered around video game use is negative.”

De vraag is dan ook of ze wel naar iets positiefs zochten.

Normaliter worden games beschuldigd van het gewelddadig maken van de makkelijk beïnvloedbare jongeren, wat uiteindelijk leidt tot vecht- en schietpartijen. Volgens Professor Walker is dat niet het enige en leidt gamen tot een heel scala aan negatieve dingen.

In het onderzoek werden 800 studenten ondervraagd en daaruit bleek dat de de de gamers in totaal tien procent meer geneigd zijn om drugs te gebruiken of te drinken. De gamers die elke dag speelden zouden meer cannabis gebruiken zich afsluiten van familie en vrienden. Uit het onderzoek bleek ook dat de vrouwelijke gamers het laagste eigenwaarde hebben.

    “It may be that young adults remove themselves from important social settings to play video games, or that people who already struggle with relationships are trying to find other ways to spend their time. My guess is that it’s some of both and becomes circular”

Kortom weer het zoveelste onderzoek dat games in een slecht daglicht zet. Het enige bruikbare onderzoek blijft nog altijd de anatomie van een woedeuitbarsting, uitgevoerd door de GamersNet-universiteit.

  1.   
    Garuda's avatar

    fuck off ik sport wat moet ik met die zooi fock off met je onderzoek hOlleeeey weer geld verspilt jh

    onderzoek maar eens hoeveel geld je voor niks uitgeeft aannutteloze onderzoeken 😆

  2.   
    Enhanced's avatar

    In het onderzoek werden 800 studenten ondervraagd en daaruit bleek dat de de de gamers in totaal tien procent meer geneigd zijn om drugs te gebruiken of te drinken.

    haha, het gaat hier om studenten…die vergrijpen zich zowiezo vaker aan alcohol en drugs dan veel anderen groepen van de samenenleving 😛 Dus eigenlijk is hier niks nieuws bekend gemaakt!

  3.   
    Machtaman's avatar

    Dit is Amerika ?? Wat verwacht je anders stel 800 lieve kindertjes die nooit spijbelen altijd luisteren op tijd naar bed gaan nooit drinken en maar nooit roken? LOSER 😉

  4.   
    meatball's avatar

    @masterstef, zijn idd amerikanen, die hoef je toch niet echt serieus te nemen 😆

  5.   
    Tha Saint's avatar

    JA DUS !! 😡 Wij gamers die dat doen vinden het gewoon leuk of je er problem mee hebt OF NIET !! 😆

  6.   
    Gerjann's avatar

    Drinken cker!:P

  7.   
    GENERAL_DS's avatar

    gewoon toeval

  8.   
    mitchelltje9's avatar

    en me oma is de paus 😆

  9.   
    DaxPg's avatar

    Ja ach, de mens moet nutteloze onderzoeken doen. Zo is bijvoorbeeld onderzocht dat als mieren vergiftigd worden zij op de linkerzijde vallen.

  10.   
    Alias's avatar

    Hmm nou komen ze weer met dit. Vind het toch maar appart al die onderzoeken, vooral die Amerikanen weten niet wat ze willen. Laatst las ik dit nog:

    Gamers leiden een vrij actief leven. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Packaged Facts. Zij stelde een rapport samen dat zich richt op de houding en het gedrag van de 114 miljoen volwassen Amerikanen die regelmatig videogames spelen.

    Voor het rapport heeft Packaged Facts gebruik gemaakt van gegevens van de Simmons Market Research Bureau National Consumer Survey.

    Opvallend is dat de uitkomsten hiervan in schril contrast staan met de vooroordelen die er rond gamers bestaan. Zo blijken gamers verre van een lui leven te leiden en zitten ze ook niet uren aaneen achter de console of pc.

    bron: nu.nl – Internet

  11.   
    DenniZ's avatar

    haha wat een onzin

    800 mensen ondervraagt 😆 lekker representatief

    bovendien is het gebruik van geestverruimende middelen iets wat alle volkeren op deze aardkloot al deden dus is dat niks vreemds.

  12.   
    Overload14's avatar

    Alias schreef, "Hmm nou komen ze weer met dit. Vind het toch maar appart al die onderzoeken, vooral die Amerikanen weten niet wat ze willen. Laatst las ik dit nog:

    Gamers leiden een vrij actief leven. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Packaged Facts. Zij stelde een rapport samen dat zich richt op de houding en het gedrag van de 114 miljoen volwassen Amerikanen die regelmatig videogames spelen.

    Voor het rapport heeft Packaged Facts gebruik gemaakt van gegevens van de Simmons Market Research Bureau National Consumer Survey.

    Opvallend is dat de uitkomsten hiervan in schril contrast staan met de vooroordelen die er rond gamers bestaan. Zo blijken gamers verre van een lui leven te leiden en zitten ze ook niet uren aaneen achter de console of pc."

    bron: nu.nl – Internet

    Dat stond overlaatst nog op GN zelf maar je hebt gelijk 😉

  13.   
    plesticmen's avatar

    al die 800 waren Dronken zkr:P

  14.   
    RauserLuLz's avatar

    vuile klote losers wat ze er rond lopen .dit is gewoon iemand die een bloedhekel aan consoles heeft.ze zouden het zelfde onderzoek ook in ons land moeten doen.kijken of ze dan nog wat te zeiken hebben iedereen weet toch dat amerika niet goed bij ze’n harsis is.ik game al 10 jaar(vanaf men 5de jaar) en nog nooit van dat soort neigingen gehad

  15.   
    The_sith_lord's avatar

    hehe, wel grappig.. Het ene onderzoek wijst dit uit, over 2 weken het volgende onderzoek het tegenovergestelde

    Ik neem het allemaal niet zo nou, en vooral niet als het om amerikanen gaat;)

  16.   
    Rock-in's avatar

    Je kunt het ook als volgt zien. Gamers, hebben eerder de nijging het onbekende op te zoeken en een bepaalde uitdaging aan te gaan. Daarnaast consumeert de hele maatschappij alcohol, dat ze hier zo in Amerika van opkijken is een ander verhaal. Zolang je blijft sporten, werken en dagelijks in de weer blijft is er niet veel aan de hand ( fysiek dan ).

  17.   
    Dy-88's avatar

    onzin

  18.   
    Lode's avatar

    Veralgemening, ik drink alleen vrijdags en soms zaterdagavond op party’s maar voor de rest nooit. En drugs zeker niet. 😛