Ubisoft brengt goede verkoopresultaten naar buiten

Ubisoft was de afgelopen dagen al vaker in het nieuws, vooral door hun aankondiging van nieuwe titels voor het komende fiscale jaar. Daar bleef het niet bij, want men heeft ook de verkoopresultaten van het afgelopen derde kwartaal naar buiten gebracht.

Hieruit blijkt dat Far Cry 2 het zeer goed heeft gedaan met 2,9 miljoen verkochte exemplaren tot dusver. Ook Shaun White Snowboarding voldeed aan de verwachtingen met 2,3 miljoen verkochte schijfjes en de nieuwste Prince of Persia is inmiddels ruim 2,2 miljoen keer over de toonbank gegaan. Ten slotte weet Rayman Raving Rabbids TV Party een heel behoorlijk aantal van 1,5 miljoen verkochte exemplaren te noteren.

Al met al een vrij succesvol kwartaal voor Ubisoft, die met games als Assassins Creed 2, I Am Alive, Splinter Cell Conviction, Call of Juarez: Bound in Blood en nog diverse voortzettingen van bekende franchises genoeg veelbelovende titels in het vooruitzicht heeft.

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geΓ―nfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Doen ze goed en zeker veel moois weer in ontwikkeling 8)

 2.   
  Stranqer's avatar

  Farcry 2 is egt een goed spel, alleen jammer dat je zoveel moet rijden.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Stranqer schreef, "Farcry 2 is egt een goed spel, alleen jammer dat je zoveel moet rijden."

  Dan loop je toch πŸ˜‰

 4.   
  Darkknight's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”Stranqer” schreef, "Farcry 2 is egt een goed spel, alleen jammer dat je zoveel moet rijden."

  Dan loop je toch πŸ˜‰

  "

  nee dan schiet het op..

 5.   
  VkraM16's avatar

  dat heeft ubisoft zeker wel goed gedaan maarja niet zo gek ook want farcry2 vindt ik ook een retegoed spel zowel met missies als multiplayer πŸ™‚

 6.   
  GENERAL_DS's avatar

  Darkknight “]

  ”DeAdSeYe schreef, "[quote=”Stranqer” schreef, ".."

  Dan loop je toch πŸ˜‰

  "

  nee dan schiet het op..[/quote]

  of je gaat vliegen πŸ˜†

 7.   
  mrxthereal's avatar

  Niet verwacht dat Ubisoft het zo goed zou doen, er zitten wel een paar goede games tussen maar van zulke hoge kwaliteit is de line-up nou ook weer niet.

 8.   
  Verbeemen's avatar

  daantjesl schreef, "

  ”Darkknight “ schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

  nee dan schiet het op.."

  of je gaat vliegen πŸ˜†

  [/quote]

  Vliegen gaat spijtig genoeg niet,
  Ik zou de bus pakken dat is het handigste

 9.   
  Rickass93's avatar

  Verbeemen schreef, "

  ”daantjesl” schreef, "[quote=”Darkknight “].."

  of je gaat vliegen πŸ˜†

  "

  Vliegen gaat spijtig genoeg niet,
  Ik zou de bus pakken dat is het handigste [/quote]

  Ik denk dat tie zweven bedoelde.

 10.   
  Verbeemen's avatar

  kweet niet, delta vleigen gaat dat? kdacht van iet,

  kheb het al uitgespeelt, ma eigelijk het ziet er goed uit maar kwa spel is het toch magertjes

 11.   
  plesticmen's avatar

  daantjesl schreef, "

  ”Darkknight “ schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

  nee dan schiet het op.."

  of je gaat vliegen πŸ˜†

  [/quote]

  of varen xd

 12.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Stranqer schreef, "Farcry 2 is egt een goed spel, alleen jammer dat je zoveel moet rijden."

  ik vind Farcry 2 juist tegenvallen. Ik had Farcry 2 beter verwacht ik vind het spel een beetje eentonig. Alle quest lijken op elkaar. In begin is het leuk maar later begint het saai te worden. Bij 50 % van het gehaalde spel begint al flink saai te worden. Het is wel een spel met mooie graphix en mooie toevoegingen zoals dat wapens kunnen verroesten en dat vuur zich makkelijk kan verspreiden.

 13.   
  Alias's avatar

  Vind dat ze een mooi resultaat hebben gehaald met Prince of Persia zeker voor een game waarvan de pc versie geen beveiliging heeft zoals ze van tevoren aangekondigd hadden. Heb hem ook origineel en vind hem heerlijk om te spelen. Vandaag uitgespeeld het einde was een beetje een verassing voor me maar het vraagt echt om meer. Van mij mogen ze ook van deze PoP een triologie maken. 8)

 14.   
  The_sith_lord's avatar

  Voor mij is ubisoft`s topper toch echt Assasins creed, zal mij benieuwen hoelang het duurt voor deel 2 uitkomt…

  Hopelijk nemen ze de tijd ervoor en gaan ze het niet afraffelen:)