Microsoft verdedigt marketingstrategie

Onlangs haalde Sony uit naar Microsoft en Nintendo omdat de PlayStation 3 superieur zou zijn aan de concurrenten. Microsoft heeft daarop gereageerd bij monde van David Dennis, PR manager bij Microsoft, door te zeggen dat de verkoopcijfers voor zichzelf spreken. Dennis:

    “The strategy of having a console that is $200 more expensive that has features that people don’t potentially need or want but have to pay for – looking at [Sony’s] sales numbers – I’d say it’s probably not the winning strategy at this point, especially given the current economic situation,”

Microsoft blijft er dus bij dat consumenten het beste zelf kunnen kiezen welke mogelijkheden hun console moet hebben. Wil je geen Wi-Fi of harde schijf, dan koop je een console zonder die functies.

Uit onafhankelijke cijfers van de NDP Group blijkt dat de Xbox 360 beter verkoopt dan de PlayStation 3 in verhouding 2:1.

  1.   
    Wouter's avatar

    1-0 Microsoft, zou ik zeggen. 🙂

  2.   
    Ma-x-rinus's avatar

    hmm, de xbox verkoopt dus 2 keer zo veel =P, ik heb een Wii.. en heb er spijt van =(.. mja… guitar hero is soms best lol

  3.   
    amine98324's avatar

    1-0 Microsoft, zou ik zeggen

    1-1

  4.   
    Machtaman's avatar

    Klaar hier kan je een punt achter zetten wie wat beter is want je kunt zelf kiezen wat je wilt dus ja 1 – 0 😀

  5.   
    plesticmen's avatar

    indd de klant kiest zelf voor de console en ja de meeste kiezen toch voor X360 dus ik zeg 1-0 Xbox VS Plastation3

  6.   
    6stwb's avatar

    moest diene daar zo lang over nadenken 😀

  7.   
    Overload14's avatar

    Dat gedoe tussen Microsoft en sony boeit me allang niet meer maar ik ben benieuwd hoeveel fanboys nu na dit bericht nog ruzie gaan maken ;P

  8.   
    LXZ-76's avatar

    Waarom zien ze niet in dat windows hetzelfde probleem heeft als dat ze beweren met de ps3.
    Ik hoef gvd geen internet explorer en outlook express als ik windows op mn pc wil gebruiken.
    En ik hoef al helemaal niet de temperatuur en het weer te weten. Windows zit ook vol met onnodige programma’s die je in eerste instantie nooit gebruikt.

  9.   
    delta62's avatar

    Ik ga geen ruzie maken om wie de beste console heeft. En idd ik hoef al die functies niet die de playstation 3 brengt. Xbox geeft mij wat ik wil en ik heb er helemaal geen spijt van dat ik er een heb gekocht!

  10.   
    Pumbajeffrey's avatar

    Ik heb toendertijd een PS3 gekocht omdat mijn vrienden het ook hadden gekocht. op dat moment was de Xdoos slechts 100 euro goedkoper en had een kleinere harde schijf en geen wifi en fatsoenlijk internet etc. Tegenwoordig weet ik niet wat ik zou kopen de Elite is wel erg compleet en kost nog steeds minder…

    (mijn voorkeur geniet overigens de ps controller) Inderdaad heeft Microsoft een goed punt, al blijf ik erbij dat ze die domme ‘arcade’ er gewoon uit hadden moeten laten… Daar heb je als fatsoenlijke gamer geen ruk aan en kan een giga domper zijn wanneer je merkt dat je eigenlijk die HDD toch wel nodig hebt

  11.   
    MauriceV's avatar

    I’d say it’s probably not the winning strategy at this point, especially given the current economic situation,”

    Daar hebben ze een punt !
    Microsoft 1 – 0 Sony

  12.   
    Serg1337's avatar

    LXZ-76″]Waarom zien ze niet in dat windows hetzelfde probleem heeft als dat ze beweren met de ps3.
    Ik hoef gvd geen internet explorer en outlook express als ik windows op mn pc wil gebruiken.
    En ik hoef al helemaal niet de temperatuur en het weer te weten. Windows zit ook vol met onnodige programma’s die je in eerste instantie nooit gebruikt.[/quote]

    die dingen die je allemaal opnoemt zitten er gratis bij en je kunt het zo verwijderen… dus dat slaat nergens op van wat jij nu zegt 🙄

    [quote=”Pumbajeffrey schreef, " Inderdaad heeft Microsoft een goed punt, al blijf ik erbij dat ze die domme ‘arcade’ er gewoon uit hadden moeten laten… Daar heb je als fatsoenlijke gamer geen ruk aan en kan een giga domper zijn wanneer je merkt dat je eigenlijk die HDD toch wel nodig hebt "

    ik zie de arcade als een console voor een gezin met kleine kinderen… die dus games spelen zoals al die 3+ (arcade) games… en wil je een console waar je als fatsoenlijke gamer wel wat aan hebt koop dan de elite of mischien wel een pro als je nog minder wilt betalen. (ik heb het ff over de 360 omdat je ook over de arcade begon, dus dit is geen fanboy talk) 😉

  13.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "Waarom zien ze niet in dat windows hetzelfde probleem heeft als dat ze beweren met de ps3.
    Ik hoef gvd geen internet explorer en outlook express als ik windows op mn pc wil gebruiken.
    En ik hoef al helemaal niet de temperatuur en het weer te weten. Windows zit ook vol met onnodige programma’s die je in eerste instantie nooit gebruikt."

    Wat is het probleem ooit gehoord van deinstaleren of gewoon uitzetten :lol:. Maarjah sommige programma’s heeft windows eenmaal nodig. Maar het gaat hier om hardware en niet om software dat is ook een heel duidelijke verschil. :wink:. En als je windows vista pakt heb je ook verschillende keuzes.

  14.   
    GENERAL_DS's avatar

    ”Overload14″ schreef, "Dat gedoe tussen Microsoft en sony boeit me allang niet meer maar ik ben benieuwd hoeveel fanboys nu na dit bericht nog ruzie gaan maken ;P"

    ben ook wel benieuwed hoevel er na mij komen 😆

  15.   
    LXZ-76's avatar

    ”Serg-117″ schreef, "
    die dingen die je allemaal opnoemt zitten er gratis bij en je kunt het zo verwijderen… dus dat slaat nergens op van wat jij nu zegt 🙄 "

    klopt zit er gratis bij, maar probeer jij maar is internet explorer te deinstalleren je krijgt het nooit helemaal weg.

    Mijn punt is dat windows veel effectiever zou zijn als ze al die crap weg laten en gewoon een kaal besturingssysteem uit zouden geven.

    Btw, dat het er gratis bij zit is een valse vergelijking (=drogrede) want bij de wii en ps3 zitten ook al die functies er gratis bij.

  16.   
    Serg1337's avatar

    had ik het over de ps3 dan? ik had het over de dingen die je kon verwijderen. en als je internet explorer er niet bij zou hebben dan wil ik graag weten; Hoe wil je in godsnaam op internet komen als je gen browser kunt downloaden?!?!?! (je wilt toch een kaal besturingsysteem?) 🙄