2009 Fast Forward: inFamous

inFamous is alweer een tijdje in ontwikkeling bij de mensen van Sucker Punch. Men heeft grootse verwachtingen van deze game, maar daarnaast heeft deze ontwikkelaar niet heel veel ervaring met grote projecten. Waar we met inFamous aan toe zijn, lees je in deze Fast Forward.

Chaos
Het verhaal van inFamous draait om Cole, een alledaagse man die een pakketje moet afleveren in het centrum van Empire City. Uit het niets vindt er ineens een enorme explosie plaats die meerdere blokken van de stad verwoest. Wonder boven wonder overleeft Cole deze ramp en daar komt nog eens bij dat hij zich een beetje vreemd begint te voelen…

Stukje bij beetje ontwikkelt hij namelijk superkrachten die hem in staat stellen om elektrische aanvallen uit te voeren. Terwijl de stad in chaos vervalt en overspoeld wordt door krachtige criminelen, wil het toeval dat Cole door de media in verband wordt gebracht met de ramp. Zodoende ben je niet alleen bezig met het beheersen van je nieuwe krachten, maar moet je er ook rekening mee houden dat je een gezocht persoon bent.

Lading
Dat is een beetje de basis van inFamous: elektrische superkrachten en een stad die helemaal overhoop ligt en steeds verder dreigt af te glijden. Waar je echter mee te maken krijgt is de vraag hoe je met de situatie om wilt gaan. Kies je er voor om goed te doen, help je mensen in nood en ben je vriendelijk voor de inwoners van Empire City, dan zullen ze ook vriendelijk reageren en je zelfs helpen. Wanneer je besluit om wraak te nemen en iedereen uit de weg te ruimen die je tegenwerkt, dan zullen inwoners je steeds meer gaan tegenwerken.

[SCREENSHOTS]
Hierbij kan je goed gebruik maken van je lenigheid. Als een kruising tussen de gameplay van Crackdown en die van bijvoorbeeld Assassins Creed, biedt inFamous veel mogelijkheden om je atletische vermogen te tonen. Je kunt gebouwen beklimmen, aan diverse objecten hangen, dekking zoeken en tegelijkertijd je vijanden onder ‘vuur’ nemen met diverse schokkende aanvallen.

Je hebt echter geen onbeperkte voorraad elektrische lading tot je beschikking, waardoor je zo nu en dan jezelf even dient op te laden via geladen objecten. Zoals we in een onlangs verschenen gameplay trailer zagen, kan je ook van mensen een beetje elektrische lading afnemen in geval van nood. Dit zal echter niet bevorderlijk zijn voor het leven van de persoon in kwestie, dus daar dien je wel rekening mee te houden als je besluit om een brave aanpak na te streven.

Voorlopige conclusie
inFamous laat je ervaren wat het is om stukje bij beetje een moderne superheld te worden, waarbij je zelf voor de keuze komt te staan of je het avontuur op een goede of kwade manier beleeft. Of doe een beetje van beide, zoals je wilt. Hierbij kom je steeds meer te weten over de mysterieuze ramp en moet je het opnemen tegen diverse bijzondere vijanden, terwijl ook de inwoners van Empire City op jouw acties reageren.

Voorzien van een grafisch stijltje dat veel doet denken aan een combinatie van Crackdown en Grand Theft Auto IV, is de game qua uitstraling zeker de moeite waard. Ik ben alleen nog wel enigszins sceptisch over het feit dat je bijzondere krachten allemaal gericht zijn op elektriciteit, wat mogelijk voor een weinig afwisselende gameplay kan zorgen. Hierover kunnen we natuurlijk pas in een later stadium uitspraken doen, dus tot die tijd blijf ik inFamous zeker goed in de gaten houden.

inFamous wordt in de loop van 2009 verwacht voor de PlayStation 3.

  1.   
    Mandamo's avatar

    Het stukje tekst onder het gameplay filmpje vertelt een heel ander verhaal over inFamous dan in de preview staat. Welke is nou juist? 😛

  2.   
    ChielB's avatar

    Uiteraard is deze juist. 😉 Toen inFamous pas net was aangekondigd, was er sprake van een iets ander verhaal (vooral andere namen van personages). Dit is veranderd en zoals het in deze Fast Forward staat klopt het. Onder die gameplay trailer stond inderdaad nog de oude info, die is inmiddels aangepast. 🙂

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Vette game volgens mij, maar Prototype is misschien nog wel toffer. En de ps3 heeft wel meer moois nog in het vooruitzicht. 8)

  4.   
    Pumbajeffrey's avatar

    Het ziet er inderdaad wel gaaf uit maar dit lijkt me toch niet een geweldig spel. helaas het kan zo mooi zijn…