Resident Evil 5 demo vanaf 26 januari op Xbox Live

Resident Evil 5 is een game waar veel van verwacht wordt, vele gamers willen de game dan ook graag uitproberen. Japanse gamers hadden al een tijdje de optie om de game via een demo te proberen, maar de rest van de wereld werd hier helaas van buitengesloten. Daar gaat nu verandering in komen, want ontwikkelaar Capcom heeft bekend gemaakt dat de demo binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn.

De Xbox Live Gold gebruikers zijn als eerst aan de beurt, want zij kunnen de demo vanaf 26 januari downloaden. De Xbox Live Silver gebruikers zullen een week later een voorproefje van Resident Evil 5 kunnen verwachten. Over een demo voor de PlayStation 3 gebruikers is nog niks officieel bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat de demo 5 februari van het PlayStation Netwerk te downloaden is.

De demo zal bestaan uit twee levels, die zowel als single player en co-op te bespelen zijn. De co-op modus zal op verschillende manieren gespeeld kunnen worden, zo kan de speler kiezen voor een computer gestuurd hulpje, maar ook kan er gekozen worden voor een echte speler. Dit kan zowel via splitscreen als Xbox Live.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  /DareDevil's avatar

  Leipe shit 😆 ik ben echt beniewd

 2.   
  game_expert's avatar

  Wanneer op de PS3 ?

 3.   
  ChielB's avatar

  “verwacht wordt dat de demo 5 februari van het PlayStation Netwerk te downloaden is”

 4.   
  PaNNa's avatar

  26 januari wordt de demo released.. fine , dan ga ik hem binnenhalen. 😀

 5.   
  Ken2BE's avatar

  Ben niet zo voor zulke games,ma toch effen proberen als hem uitkomt

 6.   
  Tha Saint's avatar

  Ken2BE schreef, "Ben niet zo voor zulke games,ma toch effen proberen als hem uitkomt"

  Hij gaat wel, maar je moet wel een van de meest verw8e games van 2009 proberen.