Gamersnet.nl

2K: Wii-markt is overspoeld met slechte games

Christoph Hartmann, baas bij ontwikkelaar 2K, heeft tijdens een interview gezegd dat de Wii-markt overspoeld is met slechte games. Of zoals hij het zelf zo treffend verklaarde: “The market is flooded by crappy titles”. Hierdoor is het volgens hem erg lastig voor een nieuwe game om in een positief licht te staan.

Volgens Hartmann maken veel ontwikkelaars de fout dat ze, terwijl de ontwikkelkosten explosief stijgen, de Wii behandelen als de oude PC-markt door goedkope, toegankelijke games te maken. Ze denken dan vaak dat als twee van de tien titels een hit worden, dat ze dan genoeg geld ophalen om de rest te financieren. Wat ze echter vergeten is dat ze de markt overspoelen met die andere acht beroerde titels waar niemand op zit te wachten. Dit leidt zowel bij consumenten als retailers tot ergenis.

Aangezien de Wii de sterkst groeiende console is, is het voor een ontwikkelaar een risico om geen bekende merken in je assortiment te hebben. Dit zal volgens Hartmann dan ook centraal blijven staan bij 2K.