Gamersnet.nl

PlayStation 3 zal prijsverlaging krijgen in april volgens analist

Of de PlayStation 3 een prijsverlaging gaat krijgen is al lange tijd een punt van discussie, maar als we de analisten mogen geloven is het over een paar maanden al zo ver. Een analist heeft namelijk voorspeld dat de PlayStation 3 in april in prijs zal dalen waardoor je voor deze console nog maar 300 dollar betaalt in plaats van 400 dollar. Of deze prijsverlaging er echt komt en of deze ook voor Europa zal gelden is helaas nog niet bekend.

Volgens dezelfde analist zal Microsoft als reactie op deze prijsverlaging de Xbox 360 vijftig dollar laten dalen in prijs.


De Playstation 3 is Sony’s derde spelcomputer, en is op 23 maart 2007 in Europa verschenen. Ondanks een moeilijke start is de PS3 voornamelijk in Europa van de grond gekomen, door exclusives als Uncharted: Drake’s Fortune en Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De spelcomputer is veel krachtiger dan de Xbox 360, alleen omdat veel games eerst ontwikkeld worden voor de 360 is dat voorlopig alleen te zien bij games die exclusief voor de PS3 ontwikkeld zijn. Gamen is leuk en aardig, maar is niet de enige functionaliteit van de Playstation 3: het is namelijk ook de goedkoopste en snelste Blu-Ray speler op de markt. Combineer dat met de mogelijkheid om CD’s af te spelen, een harde schijf om films en muziek op te zetten en je hebt een volwaardig multimedia apparaat.