Crystal Dynamics ontslaat enkele tientallen medewerkers

Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van Tomb Raider: Underworld, heeft enkele tientallen medewerkers moeten ontslaan. Onlangs werd al bekend dat er van de game Tomb Raider: Underworld weliswaar vijftien miljoen exemplaren zijn verkocht, maar dat Eidos en Crystal Dynamics hier toch minder tevreden over waren.

Als er één ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Lees ook onze avontuurlijke review.

Tomb Raider: Underworld is verschenen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Nintendo DS en PC.

 1.   
  jumoeder's avatar

  ik moet jullie toch even corrigeren. crystal dynamics heeft geen werknemers ontslagen maar eidos. het schijnt zelfs dat de creative director van tomb raider ontslagen is. of iemand doet alsof

  bron: http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=144406

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Zo die zijn me een potje veeleisend, 15 miljoen stuks en dan nog zeiken. Dan kom je onderhand toch wel in de top 20 best verkochte games ooit. Dus moet ik jullie ook even corrigeren, het zijn geen vijftien miljoen stuks maar 1,5 miljoen!

  http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=010909_3

 3.   
  Cirdan's avatar

  hehe^^ Ik dacht al, hier klopt iets niet ^^