Tom Clancy’s H.A.W.X. krijgt nieuwe Europese releasedatum

We wisten al enige tijd dat Tom Clancy’s H.A.W.X. niet voor februari van dit nieuwe jaar zou verschijnen. Inmiddels heeft Ubisoft wat meer duidelijkheid gegeven en bevestigd dat H.A.W.X. in Europa op 26 februari zal verschijnen. Saillant detail is dat de game een weekje later pas in de Verenigde Staten uitgebracht zal worden.

Tom Clancy's H.A.W.X. logo

In Tom Clancy’s H.A.W.X. heb je de keuze uit meer dan 50 vliegtuigen om heftige dogfights aan te gaan op grote hoogte. De game speelt zich af in 2012, in een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van Private Military Companies (PMC’s). Door de toenemende macht van deze militaire bedrijven staan we op de rand van een wereldwijd conflict.

HAWX maakt gebruikt van een Enhanced Reality System (ERS), dat zorgt voor diverse radars, detectie van inkomende raketten, een anti-crash systeem, damage control, een tactical map, informatie en de mogelijkheid om je door de computer gestuurde eskader vliegtuigen orders te geven. Er is echter ook een Assistance Mode om te gebruiken, waarmee de ERS voor maximale veiligheid zorgt. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk assistentie krijgt bij het vliegen. Zonder de Assistance Mode heb je veel meel controle en vrijheid, maar loop je ook een groter risico zonder de volledige ERS-bescherming.

Vrees niet dat je er in HAWX alleen voor zult staan, want de game ondersteunt ook co-op voor vier spelers, waarbij een speler op elk moment in de campaign kan stappen. Er is ook een Versus mode om online met maximaal zestien spelers te strijden voor ervaringspunten en in-game geld, dat te gebruiken is om nieuwe wapens vrij te spelen.

Wil je meer weten over Tom Clancy’s H.A.W.X.? Vlieg dan mee met onze hands-on preview en Fast Forward!

Tom Clancy’s H.A.W.X. verschijnt 26 februari voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Neolite's avatar

    Mooi, weer een game die eens eerder in europa verschijnt, als Ubisoft dat nou eens met al hun titels deed. Al was het alleen maar om die amerikanen te laten zien dat ze de boel gewoon tegelijk moeten uitbrengen. ๐Ÿ™‚
    En ik kan echt niet wachten om weer lekker overuren te maken in de cockpit. ๐Ÿ˜›

  2.   
    meatball's avatar

    ben ook erg benieuwd naar deze game:D

  3.   
    Ivvo's avatar

    Lijkt me echt een prachtig spel, zit er alleen even niet in voor mij ๐Ÿ™ wil Empire: total war al kopen rond die tijd ๐Ÿ™

  4.   
    xizaaR's avatar

    Kijk er erg naar uit. Ga hem ook zeker halen op de dag van de Release. ๐Ÿ˜‰

  5.   
    7lotus94's avatar

    Hmm, ik verwacht dat die datum verandered, heeft hij al een aantal keer gedaan namelijk… ๐Ÿ˜‰

  6.   
    joramovic's avatar

    ik denk dat deze game een echte teleurstelling gaat worden, dus kijk ik er niet echt naar uit, ik heb er gewoon geen goed gevoel bij, want ik speel wel graag flightgames

  7.   
    nanathan's avatar

    Ivvo schreef, "Lijkt me echt een prachtig spel, zit er alleen even niet in voor mij ๐Ÿ™ wil Empire: total war al kopen rond die tijd ๐Ÿ™ "

    idem maar ik heb dan killzone2

  8.   
    DutchFreeze's avatar

    prachtig spel, maar ik denk dat ik deze in de begintijd toch nog maar even oversla

  9.   
    Darkknight's avatar

    Ivvo schreef, "Lijkt me echt een prachtig spel, zit er alleen even niet in voor mij ๐Ÿ™ wil Empire: total war al kopen rond die tijd ๐Ÿ™ "

    dat word het werken of bij je ouders smeken aangezien ik niet weet hoe oud je bent xD

  10.   
    Revitation's avatar

    Dit spel wordt echt genieten.
    Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de hardcore simulatie spellen. Hoewel soms toch wel leuk is het vaak te lastig en moet je door de leercurve heen bijten. H.A.W.X. schijnt de gulden middenlijn te bewandelen tussen Arcade en simulatie.
    Helaas heb ik hetzelfde probleem als Ivvo: Ik verplicht het mezelf bijna om Empire: Total War te kopen waardoor ik zeker weten (weer) krap bij kas kom te zitten ..

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    ahaha vet hij komt nog eerder uit hier dan in de vs ๐Ÿ˜›