2009 Fast Forward: MadWorld

MadWorld is in meerdere opzichten anders dan andere Wii-games . De visuele stijl van dit spel is compleet anders dan we gewend zijn van de gemiddelde, vrolijk gekleurde Wii game en ook de flinke dosis geweld is niet iets wat je in een Wii-game zou verwachten. Zal er dit jaar dan toch een Wii-game zijn om écht naar uit te kijken?

Moorden om te winnen
Er is inmiddels al aardig wat discussie geweest rondom MadWorld, wat met name komt vanwege de gewelddadige insteek. In dit spel speel je namelijk als Jack, een man met aan één van zijn armen een kettingzaag, die in een vreemd soort reality show-wedstrijd terecht is gekomen. Het doel: moorden, het liefst zo gewelddadig mogelijk, zodat het bloed over het scherm spat en de tv-kijkers thuis tevreden zijn. Hoe meer bloed en hoe gruwelijker je iemand het loodje laat leggen, hoe meer punten je krijgt.

Wat je met een kettingzaag kan doen om iemand lekker bloederig te vermoorden, hoef ik jullie na Gears of War uiteraard niet meer te vertellen. In MadWorld heb je echter niet alleen een kettingzaag tot je beschikking, want je kunt ook van je omgeving goed gebruik maken. Zie je bijvoorbeeld ergens een draaiende vliegtuigmotor of propeller, dan kun je je tegenstanders daar ingooien en toekijken hoe ze in steeds kleinere stukjes worden gehakt. Maar je kunt uiteraard ook heel creatief gaan doen en bijvoorbeeld eerst een stel autobanden om het het lichaam van je slachtoffer te doen, hem vervolgens doorboren met een verkeersbord en om het af af te maken je slachtoffer nog eventjes in een vuilniscontainer gooien, die vervolgens heel toepasselijk dichtklapt.

Naast het gebruik van je ingebouwde kettingzaag en je omgeving kun je ook wapens gebruiken zoals messen, of gewoon je blote vuisten om combo’s te maken, waardoor je extra punten krijgt. Het meeste vechtwerk doe je met de knopjes op je WiiMote, maar bij finishing moves moet je de WiiMote bewegen om bijvoorbeeld je tegenstander keihard tegen een gespijkerde muur aan te knallen.

[SCREENSHOTS]
Sin City
Dat de Wii grafisch niet de meest sterke console van deze generatie is, is inmiddels al wel bekend. Bij MadWorld merk je hier vrij weinig van en dat heeft een belangrijke reden: het Sin City-achtige visuele stijltje. De game ziet er namelijk stijlvol cartoony uit en is bovendien helemaal in zwart en wit uitgevoerd: de enige kleur die je zult tegenkomen is rood, bloedrood. Het uiterlijk van MadWorld wordt nog eens versterkt door de geluidseffecten, want op het moment dat je iemand ergens tegenaan gooit, verschijnt er een stripachtig geluidseffect in beeld, waardoor je nòg meer het idee hebt dat MadWorld een soort van stripboek is.

Voorlopige Conclusie
MadWorld is visueel heel stijlvol en alles in het spel draagt bij aan de Sin City sfeer: de getekende geluidseffecten, het kleurgebruik, enzovoort. Voor mij staat vast dat MadWorld zeker een titel is die ik ga spelen in 2009 en ik ben er dan ook erg benieuwd naar hoe het spel uiteindelijk speelt. Eindelijk weer eens een Wii-game om écht naar uit te kijken!

Madworld komt 31 maart uit voor de Nintendo Wii.

  1.   
    M@tthijs's avatar

    Wel origineel dan 😀

  2.   
    Pumbajeffrey's avatar

    ik zal mijn schatje verblijden met het kopen van een wii spel. Daarna zakt haar de moed in de schoenen en kan ik het spelen 😛

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Wel tof voor wii gamers die toch wat meer actie zoeken 🙂

  4.   
    JonsoN's avatar

    Eindelijk weer eens een Wii-game om écht naar uit te kijken!

    Werdt ook wel eens tijd inderdaad 😳

  5.   
    Majo's avatar

    JonsoN schreef, "Eindelijk weer eens een Wii-game om écht naar uit te kijken!

    Werdt ook wel eens tijd inderdaad 😳 "

    En er is er nog eentje voor dit jaar…. waarvan de Fast Forward ook spoedig te lezen zal zijn op GamersNet 😉

  6.   
    mastertje's avatar

    lijkt me wel een leuk spel.
    maar vind het toch wel jammer dat het alleen zwart-wit is.

  7.   
    RauserLuLz's avatar

    Klote dat er niet hetzelfde soort spel ook voor de ps3 is.vindt dit spel namelijk echt een topgame en dat weet ik nu al 🙂

  8.   
    RauserLuLz's avatar

    misschien is die WII toch wel een cool ding 🙄

  9.   
    nickykolkie's avatar

    nehh niks voor mij 😛