2009 Fast Forward: Wii Sports Resort

Zo ongeveer tegelijk met afgelopen jaarwisseling is Wii Sports de oude klassieke Super Mario Bros. gepasseerd en nu officieel de best verkochte videogame aller tijden. Natuurlijk is dat niet helemaal eerlijk, aangezien Wii Sports, met uitzondering van Japan en Korea, overal gratis bij een Wii wordt geleverd, maar elke dag tennissen en bowlen mensen nog steeds tot ze er bij neervallen. Dit jaar kunnen we verder sporten met Wii Sports Resort.

Wii MotionPlus
Dit tweede deel zal tegelijk uitgegeven worden met de Wii MotionPlus, een extensieset dat op de afgelopen E3 werd aangekondigd. Door dit apparaatje onderaan in de WiiMote te pluggen, zal de WiiMote nog uitgebreider bewegingen registreren. Elke beweging die spelers maken met hun pols of arm kan direct in real-time verwerkt worden, zodat de besturing van de Wii nog meer een echte 1:1 registratie wordt van gemaakte bewegingen. Dit zal nodig zijn in Wii Sports Resort, aangezien de aanwezige sporten wat complexer beloven te worden dan in het eerste deel het geval was.

De Wii MotionPlus bevat namelijk een twee-assige “tuning fork” angular rate sensor. Deze kan draaiende bewegingen zeer accuraat vastleggen, veel preciezer dan tot nu toe. Wanneer je nu met je normale Wiimote een draaiende beweging maakt, dan wordt dat vastgelegd doordat de sensorbar doorkrijgt dat de Wii ergens anders naar toe wordt gericht. De daadwerkelijke beweging wordt echter geïnterpoleerd, als het ware geschat. Met de Wii MotionPlus zal dit niet meer nodig zijn, wat een veel meer natuurgetrouwe vertaling van jouw bewegingen als gevolg heeft.

[SCREENSHOTS]

Tropisch resort
Nintendo heeft gehint dat er in Wii Sports Resort minstens tien verschillende spelletjes aanwezig zullen zijn. Veel hiervan zijn nog onaangekondigd, maar we weten al wel dat we in ieder geval kunnen frisbeeën, jetskiën en zwaardvechten. Deze zouden allemaal gesitueerd zijn op een tropisch resort, wat de subtitel verklaart.

Verder is er nog weinig bekend over Wii Sports Resort. Zo is het onduidelijk of het resort centraal staat in het spel, of dat het alleen maar als achtergrond voor de verschillende sporten dient. Het originele Wii Sports was in feite gewoon een verzameling minigames zonder enige vorm van samenhang. Hopelijk doet Nintendo hier wat aan in het vervolg, zodat Wii Sports Resort meer wordt dan alleen een showcase voor de Wii MotionPlus.

Ook is het nog niet zeker hoe de multiplayerpotjes zullen gaan werken. Dat was namelijk de grote kracht van Wii Sports en veel mensen die zelf geen console hebben zullen de Wii herinneren als “dat tennisspelletje” dat bij hun vrienden staat. Maar wanneer we in Wii Sports Resort met zijn allen zouden willen jetskiën, zul je waarschijnlijk meer Wii MotionPlus-adapters moeten kopen. De eerste wordt gratis bij het spel geleverd, maar wanneer je met meerdere mensen zal willen spelen, zal dat toch een behoorlijke aanschaf worden.

Voorlopige conclusie
Er is nog heel erg veel onduidelijk omtrent Wii Sports Resort. Tot nu toe weten we nog maar van drie sporten af en sinds de aankondiging op de E3, afgelopen zomer, is het behoorlijk stil geweest rondom het spel. De game moet binnen zes maanden in de winkels liggen, maar het is nog afwachten of die datum gehaald zal worden. Het is in ieder geval te hopen dat Nintendo de game een aantrekkelijk prijsje mee geeft en er geen tweede Wii Play van maakt, wat alleen gekocht wordt om de Wiimote die bijgeleverd wordt.

Wii Sports Resort verschijnt in het tweede kwartaal voor de Nintendo Wii.

 1.   
  mitchelltje9's avatar

  nice 🙄

 2.   
  Tha Saint's avatar

  Een vervolg op een spel dat nogal moeilijk een vervolg kan krijgen?? Laat staan een egte spel? 😕

 3.   
  Chikin's avatar

  Ziet er leuk uit lekkere zonnetje en Zwaardvechten vind ik wel fantastisch 😛

 4.   
  7lotus94's avatar

  ja, lijkt mij wel leuk om te proberen! 🙂

 5.   
  valdood's avatar

  COOLL 😆

 6.   
  Dotz's avatar

  Hoezo logish dat Wii Sports populair is als je hem gratis (bij je Wii) krijgt?