Analist: 2009 wordt jaar van Sony

Volgens de analist Piers Harding-Rolls van het bedrijf Screen Digest wordt 2009 het jaar van Sony. Eerder had dit bedrijf al voorspeld dat 2008 het jaar van Sony zou worden, maar dit is niet het geval. Zo verkocht de Xbox 360 beter dan het bedrijf verwacht had en daarnaast deed de Nintendo Wii het ook nog eens heel goed. Ook had Screen Digest de prijs van de Playstation 3 anders ingeschat.

Het precieze statement dat Piers gemaakt heeft is hieronder te lezen.

  “We always felt that 2008 was the year that PS3 kicked off – but we think that will now be 2009. We think there have been corporate pressures to aim towards profitability, and when we looked at the 360 at the beginning of the year we didn’t think it was going to do as well as it has done.”
 1.   
  VkraM16's avatar

  is maar te hopen voor hun 😉 maar is dat weer niet het geval zeggen ze zeker dat het dan 2010 het jaar zou worden 😕 zo kan je door blijfen gaan

 2.   
  JokerDonny's avatar

  hoop echt dat 2009 het Sony-year word, maarja… we zien wel. Ben een trouwe Sony-aanhanger!

 3.   
  Darkknight's avatar

  tja kan haast niet anders bijna iedereen heeft een wii en de xbox is er al een tijd. Het kan niet anders dan dat sony de console van het jaar word. Dat is namelijk nog een jonkie

 4.   
  i7 Grendel's avatar

  Ik betwijfel ook of 2009 het wel zal worden. Maar als het zo is, ben ik er heel blij mee. Krijgt de xbox eindelijk ook een goede schop onder zijn achterwerk.

 5.   
  Darkknight's avatar

  ”Grendel 65″ schreef, "Ik betwijfel ook of 2009 het wel zal worden. Maar als het zo is, ben ik er heel blij mee. Krijgt de xbox eindelijk ook een goede schop onder zijn achterwerk."

  nou flinke schop, xbox heeft zijn werk al gedaan. Veel mensen hebben een xbox en de verkoop is nog steeds goed. Dus, als 2009 wat minder word zal dat niet zoveel uitmaken. Ze hebben immers al zoveel verkocht. En wat er nog verkocht word is natuurlijk mooi mee genomen

 6.   
  nanathan's avatar

  2008 was iets te vroeg, maar ik denk ook wel dat 2009 het jaar van Sony wordt.

 7.   
  Tha Destiny's avatar

  Bullshit.

  2009 word het jaar van de Wii.
  Ik ben er van overtuigd dat de Wii de 360 en de PS3 blijft outsellen.

 8.   
  R1chardTM's avatar

  Tha Destiny schreef, "Bullshit.

  2009 word het jaar van de Wii.
  Ik ben er van overtuigd dat de Wii de 360 en de PS3 blijft outsellen.
  "

  Het gaat niet alleen om verkoopnummers 🙄 van de hardware.

 9.   
  Mattmerize's avatar

  Ja de wii zal altijd veel meer blijven verkopen dan de PS3 of de 360. Over minder dan 10 jaar, als de verkopen van 2008 tot 2018 hetzelfde blijven als in 2008 tenminste, zou iedereen (dus ook alle Afrikanen) een wii moeten hebben.

 10.   
  Darkknight's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Ja de wii zal altijd veel meer blijven verkopen dan de PS3 of de 360. Over minder dan 10 jaar, als de verkopen van 2008 tot 2018 hetzelfde blijven als in 2008 tenminste, zou iedereen (dus ook alle Afrikanen) een wii moeten hebben."

  Ja blijf jij effe verder dromen, de ps3 zal toch wel doorkomen met blue ray zelfs ik als 360 fan zeg dat omdat niemand nu naar blue ray kijkt en het over een tijdje helemaal in is en heb je de toestand gezien in Afrika die situatie daar zal in 2018 denk ik nog niet herstelt zijn. en voor de rest komt er uiteindelijk toch wel een nieuwe console uit.

 11.   
  Mattmerize's avatar

  Interpunctie. Het enige wat ik wil zeggen is dat ze hebben berekend dat als Nintendo in 10 jaar elk jaar hetzelfde aantal Wii’s verkoopt, elk mens binnen 10 jaar gemiddeld 1 Wii zou moeten hebben (sommigen geen, sommigen meerdere).

  Mij maakt het helemaal niks uit hoor. Ik zou het alleen maar fijn vinden als de PS3 meer gaat verkopen, dus geen foute conclusies trekken.

 12.   
  Tha Saint's avatar

  Dat wordt geweldig 😀 8)