Countdown website PROTOTYPE telt af naar CES 2009

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de veelbelovende game PROTOTYPE pas laat dit jaar zou gaan verschijnen, mogelijk in de herfst, maar later liet uitgever Sierra weten dat de game toch nog was uitgesteld tot 2009.

Op de officiële website is inmiddels een countdown geplaatst. Deze lijkt af te tellen naar de Consumer Electronics Show 2009, die van 8 tot 11 januari in Las Vegas plaats zal vinden. Twee weken geleden werd er al naar deze show gehint door middel van enkele korte gameplay teasers. De kans lijkt groot dat we straks in elk geval een langere trailer te zien zullen krijgen en misschien dat men nog wel wat meer informatie omtrent de game vrij zal geven.

Bij Prototype zijn er gigantische hoeveelheden mensen op straat, er is heel veel detail in de omgevingen en er is een bijzondere hoofdpersoon. Deze hoofdpersoon gaat door het leven als Alex Mercer, een genetisch gemodificeerde held die wolkenkrabbers aan de buitenkant kan beklimmen en tegenstanders met één mep doormidden hakt. Die capaciteiten heeft hij hard nodig als een mutatievirus uitbreekt in hartje New York en er een oorlog ontstaat tussen de mutanten en het leger. Alex is officieel een mislukt experiment, maar dat betekent wel dat hij in het dagelijks leven iedereen kan zijn door het DNA over te nemen van anderen (en die personen daarmee te doden). Je kunt je omgevingen beïnvloeden en (militaire) voertuigen gebruiken tegen alles en iedereen.

PROTOTYPE verschijnt in 2009 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  nanathan's avatar

  de trailers waren alvast amusant.
  Zelf een beetje superman zijn zoals vroeger.

 2.   
  Silent Assasin's avatar

  GA M CKR HALEN 😀

 3.   
  Deadly-L's avatar

  MUST HEBBEN MUST HEBBEN 😀

 4.   
  Pumbajeffrey's avatar

  pff het ziet er inderdaad wel erg vet uit!

 5.   
  Tha Saint's avatar

  Die trailers zijn geweldig en waarom duur het zo lang tot die game uitkomt!! 👿 👿 🙁 😡
  Ik kan niet stil blijven zitten zo’n geweldige game en nog duurt het zo lang 😥