Nieuw screenshot Halo 3 map

De Bungie-kerstman is langs geweest en heeft een schitterend cadeautje onder de kerstboom achtergelaten. Bungie heeft namelijk een screenshot van een nieuw level in Halo 3 geopenbaard. Bungie heeft ook verteld dat Halo 3:ODST geheel speelbaar is. Het screenshot moet ons nog maar even zoet houden tot wij onze tanden kunnen zetten in Halo 3: ODST.

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  plesticmen's avatar

  halo(L)

 2.   
  delta62's avatar

  vet cool!

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  LEUK 😛

 4.   
  Pumbajeffrey's avatar

  en wat is hier bijzonder aan??? Ik vind het maar een saai plaatje. kan zo uit voorgaande deel komen

 5.   
  mastertje's avatar

  inderdaad ik weet niet wat hier nou zo speciaal of mooi is .
  als er nou ook actie was oke maar dit is gewoon dooie boel 😛

 6.   
  ckerigon's avatar

  Ik vind GN echt vet… maar ze posten soms echt rare nieuws en dan lees ik op andere site’s dingen die interesant zijn en ik hier nooit kan vinden..